1. spadestik

Den 30. marts kl. 12.00 indbød Nørresundby Boligselskab til første spadestik for byggeriet Fremtidens Plejehjem på Karl Klitgaardsvej nr. 5 i Nørresundby.

Ældre og Handicaprådmand Tina French Nielsen (V) og Områdechef samt formand for styregruppen Lars Nøhr trådte hver især på spaden, og markerede dermed officielt, at cirka fire års intenst projektarbejde nu også skal materialiseres i beton, cement, og stål.

Der er tale om et nybyggeri på omtrent 8000 m2, som bl.a. vil omfatte 75 2-rums boliger med tilhørende servicearealer, et aktivitetscenter, samt en privat drevet, offentlig restaurant.

Fremtidens Plejehjem bliver bygget på visionen om de ting, der giver, trivsel, tryghed, og god pleje. Og som udnytter ny velfærd- og sundhedsteknologi. Ikke som et mål i sig selv, men som et middel til at nå målet.

Som rådmanden betonede i sin tale:

- Derfor opfører vi - med Trivsel og Teknologi - et plejehjem uden "plejer". Et "Living Lab" som konstant udvikler sig og er milevidt fra de alderdomshjem som i 1919 blev beskrevet som et asyl for alderdomsunderstøttede personer. På Fremtidens Plejehjem får vi den nyeste teknologi og de bedste løsninger inden for ældrepleje. Se hele talen her

Det er Dansk Boligbyg A/S som opfører Fremtidens Plejehjem og byggeperioden er sat til at være 18 måneder. Således forventes Fremtidens Plejehjem, at stå indflytningsklart i oktober/november 2013.

 

Spadestik18