Fejring af byggeriet

Fredag den 5. april 2013 kunne bygherrerne Aalborg Kommune og Nørresundby Boligselskab holde fest for håndværkere, arkitekter og teknikere i forbindelse med rejsegildet for Fremtidens Plejehjem på Carl Klitgaards vej nr. 5 i Nørresundby.

Mere end 150 særligt indbudte gæster mødte op til den store dag for at besigtige byggeriet, høre taler og indtage et traktement.

Blandt talerne var rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen Tina French Nielsen (Venstre) og hun understregde i sin tale at: "snart åbner vi døren til noget helt nyt - til Fremtidens Plejehjem og en verden af velfærdsinnovation."

Tina French Nielsen

(Rådmand Tina French Nielsen taler ved rejsegildet)

Det nye plejehjem er således et blik ind i fremtiden. Beboerne vil blandt andet kunne nyde godt af en tablet PC i hver lejlighed med en række forskellige funktionaliteter, herunder muligheden for at tænde og slukke lyset, samt et trykfølsomt gulv som giver en alarm til plejepersonalet hvis beboeren er faldet.

Lars Emborg Hjulmand

Direktør Lars Hjulmand Emborg fra Nørresundby Boligselskab (billedet) kunne se tilbage på en lang og yderst spændende byggeproces og glædede sig til at huset bliver taget i brug. Byggeriet og det grundlæggende koncept bag Fremtidens Plejehjem skal være med at sætte standarden for ældrepleje og omsorg fremover.

Det forventes at de første beboere vil kunne begynde indflytningen på Fremtidens Plejehjem i januar 2014.