Navn på fremtiden

Vinderne af navnekonkurrencen i forbindelse med opførelsen af Fremtidens Plejehjem er nu fundet. De blev kåret d. 8. september ved en recpetion på Plejehjemet Elmely i Nørresundby.

Ikke mindre end 78 forslag kom ind som et resultat af den navnekonkurrence, der blev udskrevet af Ældreområde Nord. De mange forslag blev bedømt af byrådspolitiker Mette Ekstrøm fra Ældre- og Handicapudvalget samt medlemmer af Lokalrådet og Ældrerådet. De har i deres bedømmelse især lagt vægt på, at navnet "skal række langt ind i fremtiden". Dette er helt i overensstemmelse med visionen for projektet: at skabe et plejehjemsbyggeri, der er fremtidssikret i forhold til trivsel og teknologi.

Valget faldt på ikke ét, men to navne. To navne fordi konkurrencen netop har været ment som en hjælp til at finde det helt rigtige navn til Fremtidens Plejehjem. Og det gør de således begge forslag - "hjælper os på vej" - som byrådspolitiker Mette Ekstrøm sagde i sin tale. 

De to forslag som navnekomitéen valgte var:

"Tidens hus"

"Ved Fjorden"

Forslagene blev fremsat af hhv. Birgit Nielsen og Henrik Bjørn Larsen begge fra Aalborg. De to vindere blev - meget passende - præmieret med en robot støvsuger.