Nordkraft

Fredag d. 27. januar indbød Fremtidens Plejehjem sammen med konsortiet IABIS ansatte i Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning til et arrangement i DGI-HUSET, Nordkraft. Arrangementet løb af stablen om hhv. formiddagen og eftermiddagen, og var begge gange velbesøgt.

Arrangementet bød på en præsentation af projektet samt teaterstykket Tingsoldaten om livet på et plejehjem.

Områdechef og formand for styregruppen Lars Nøhr fortalte om konceptet bag Fremtidens Plejehjem, og om hvorledes det bliver et moderne hus med velfærd- og sundhedsteknologi til gavn for både beboere og ansatte.

Herefter præsenterede kontorchef fra IT-Afsnit AEH og Thomas Hammer-Jakobsen medejer af IABIS to udviklingsprojekter som Fremtidens Plejehjem pt. indgår i: "Trivselskærmprojektet" og IABIS-projektet. Disse to projekter skal tilsammen gøre det lettere for beboerne, at få oplevelser og informationer, og at bevæge sig rundt i og omkring plejehjemmet.

Arrangementet blev afrundet af teaterstykket Tingsoldaten - om en beboers liv på et plejehjem. Tingsoldaten viste sig at være en komisk og rørende forestilling om respekt, selvstændighed, og kærlighed.

Tingsoldaten er skabt af en gruppe unge, uafhængige scenekunstnere, og bevæger sig i et sanseligt univers af fantasi, virkelighed og alle de andre små ting her i livet. En appetitvækket til stykket kan ses nedenfor.