Rejsegilde

Rådmand Tina French Nielsen glæder sig over, at byggeriet af Fremtidens Plejehjem nu er nået så langt, at Aalborg Kommune og Nørresundby Boligselskab kan invitere til rejsegilde. Det sker:

fredag 5. april kl. 11.00 på Carl Klitgaards vej 5 i Nørresundby.

Det nye plejehjem er et blik ind i fremtiden. De 75 beboere, som flytter ind i begyndelsen af 2014, kan derfor se frem til en hverdag, der er noget anderledes end på kommunens mere traditionelle plejehjem.

Teknologi og trivsel
Teknologien kommer til at spille en stor rolle. Men som formand for projektet Fremtidens Plejehjem, Lars Nøhr, siger, har teknologien aldrig været et mål i sig selv. Teknologien skal have en funktion, der giver mening for beboerne. For eksempel skal der være en tablet i hver lejlighed, så den ældre selv kan styre centrale funktioner i lejligheden som at trække gardiner for, åbne døre og tænde og slukke lys.

”På de plejehjem, hvor vi har afprøvet forskellige teknologiske løsninger, oplever vi, at de ældre liver op. Får de eksempelvis en tablet eller en PC, er de mindre afhængige af andres hjælp. Desuden taler de med deres børnebørn over Skype. Der er ingen tvivl om, at de ældre gerne vil selv, hvis de får mulighed for det”, fortæller Lars Nøhr.

Større tryghed
Fremtidens Plejehjem bliver udstyret med skærme, som guider de ældre rundt på plejehjemmet. Desuden er der sensorgulve, som giver besked til personalet, hvis den ældre er faldet eller ikke stået op om morgenen. Alt sammen teknologi, der er med til at øge trygheden.

Rejsegilde

Fremtidens Plejehjem forventes at være færdigbygget i december 2013. De første beboere kan begynde indflytningen i januar 2014.