De ældre vil også have blødt vand

Flere og flere plejehjem vælger at investere i blødgøringsanlæg. Dette er både af hensyn til beboerne og til personalet. Men blødt vand kan der spares på både sæbeforbrug og hårdt rengøringsarbejde. Ved at skære ned på sæbeforbruget mindskes risikoen for udslet, kløe og irritation af huden hos de ældre. Det hårde rengøringsarbejde vil slide mindre på personalets krop og tid.

Det glade personale
De plejehjem som har investeret i et blødgøringsanlæg, smiler personalet. Dette skyldes at der med et blødgøringsanlæg laves blødt vand, som gør at der ikke sætter sig kalkaflejringer på fliser, vask, armaturer, toiletter osv. Derudover spares der også på rengøring af elkedel, kaffemaskiner osv. Det er meget rengøringsarbejde at spare væk, for det er hårdt for personalet at skulle ligge på knæ og skrubbe fliser og toiletter og det er meget tid og mange penge som kan spares hos personalet og ligges hos beboerne. For selvom plejehjemmene har rengøringspersonale, så kan det ikke undgås at plejerne også laver noget rengøringsarbejde og det går ud over kvaliteten af personalets tid til at kunne hjælpe, passe og pleje beboerne. Husk også at salttabletter er en nødvendighed for blødgøringsanlæg.

Beboerne sætter pris på det bløde vand
Men det er ikke kun personalet som nyder godt af at få blødt vand, også beboerne nyder det. Når de skal vaskes og bades er der ikke behov for lige så meget sæbe og det er lettere at være sikker på at alle sæberester er vasket af. Dette mindsker risikoen for hudirritationer. Derudover nyder beboernes egne elkedler og kaffemaskiner på værelserne også godt af det bløde vand, og kaffen smager bedre. Det øger livskvaliteten hos alle og er en lille investering i forhold til udbyttet.

Hvilke besparelser er der i at investerer i et blødgøringsanlæg?
Men udover glade beboer og personale så er der også en gevinst at hente i den økonomiske del. Med mindre hårdt rengøringsarbejde slides der mindre på personalet, hvilket giver færre sygedage. Derudover spares der penge på både sæbe og rengøringsmidler, samt vaskepulver, skyllemiddel og opvasketabs. Dette skyldes at de vanddrevene- hårdhvidevarer og husholdningsapparater bruger langt mindre sæbe når de benytter blødt vand og deres levetid kan forlænges med op til 5 år. Det er også godt for deres filtre, slanger osv. da der ikke samler sig kalkaflejringer, så der spares altså også på vedligeholdelsen. Derudover kan der også spares på varmeregningen da både vandrør og varmtvandsbeholder også spares for kalkaflejringer. Der kan altså også hentes en drift besparelse, som på sigt vil kunne mærkes.