Få en roligere nattesøvn med en tyngdedyne

En tredjedel af din dag består ideelt set af søvn, og derfor er det slet ikke så mærkeligt, hvis en nat med dårlig søvn påvirker resten af din dag negativt.

En nat med god søvn kan derimod omvendt være lige præcis det boost, du har brug for, for at få en fantastisk dag. Derfor er det også en god idé at gøre alt, hvad du kan for at sikre, at din søvn er god hver eneste dag. Men hvordan gør man så lige det?

En måde at forbedre din søvn på, kan være ved at købe en bambus tyngdedyne. På den måde vil du nemlig opleve en større ro i kroppen og derigennem få en bedre søvn. Materialet vil desuden være med til at give en behagelig temperatur, så du slipper for at svede dig gennem de varme sommernætter.

Hvad er en tyngdedyne?

En tyngdedyne er langt hen af vejen som en helt almindelig dyne. Forskellen er, at en tyngdedyne er blevet fyldt med små kugler, der giver dynen en del ekstra vægt. Den ekstra vægt giver for de fleste en rar fornemmelse af at blive krammet, og det er beroligende, når du skal til at lægge dig til at sove.

Det er altså en nem og hurtig måde at få lidt ekstra ro i kroppen, og på den måde vil du også opleve at sove meget bedre om natten.

Trykket fra en tyngdedyne reducerer desuden stoffet kortisol i kroppen, som er et stresshormon. Når du bruger en tyngdedyne, vil du derfor både få hjælp mod søvnløshed, ligesom følelsen af stress og angst mildnes.

Hvilken tyngdedyne skal jeg så vælge?

Hvis det lyder som noget for dig, så handler det i bund og grund bare om at få valgt den helt rigtige dyne til dig og dine behov, så du kan komme i gang med at nyde godt af en forbedret nattesøvn.

Det er først og fremmest vigtigt at vælge en tyngdedyne, som har den rette vægt, så du er sikker på at opnå den rette effekt af dynen. Og her er en god tommelfingerregel, at en tyngdedyne bør veje mellem 7 og 12 procent af din kropsvægt. Så for at finde den rette dyne, kræver det, at du lige springer op på en badevægt først.

Dernæst skal du forholde dig til, hvilket materiale du ønsker, din nye dyne skal være i. Og her kunne du måske med fordel overveje at vælge en bambusdyne. Bambus er nemlig et godt materiale til at mindske svedeture om natten, og ved at undgå at have det for varmt i løbet af natten, så forbedrer du med det samme din søvn.