Skab et inkluderende miljø med en kørestolsrampe

Man bør så vidt muligt skabe så gode muligheder for de udsatte i samfundet. Det er selvfølgelig noget der skal komme i flere forskellige henseender og det er i høj grad også en samfundsændring der skal til på nogle områder. Vi kan dog godt hver især gøre vores til at bliver nemmere at være udsat i vores samfund. Er man eksempelvis ramt af et fysisk handicap, så er det en stor hjælp med en kørestolsrampe. Det er sådan noget der kan forbedre mobiliteten for visse handicappede. Det er den slags tiltag, der kan gøre det lettere for de mennesker, der lider af at have et fysisk handicap. Læs mere om handicapramper her.

Sundhed for mennesker med fysiske handicap

Det er også vigtigt at man skaber et miljø, hvor det er muligt for folk med fysiske handicap at kunne dyrke motion. Alt efter hvad man fejler, så er det selvfølgelig ikke det hele man vil kunne lave. Dog så er det vigtigt at sørge for at det er handicapvenligt, så folk med fysiske handicap let kan komme til og fra. Det kan man eksempelvis gøre ved at lave kørestolsramper i det offentlige rum.

Der er mange steder, hvor der ikke er kørestolsramper, selvom det vil være helt oplagt at lave. Det er noget ,man ikke rigtig tænker over, når man bevæger sig rundt til dagligt, men for de handicappede kan det være til stor gene. For at de handicappede kan komme ud og lave ting i samfundet, så er det afgørende at der fra samfundets side er sørget for det basale for at det kan lade sig gøre. Det kræver ikke ret meget at sætte en kørestolsrampe op i idrætsforeningen eller ved biblioteket, men det er noget der kan være til rigtig stor hjælp for den handicappede. 

Vigtigheden af en aktiv livsstil

Selvom det ikke er alle der kan dyrke lige meget motion, så bør alle forsøge at dyrke det motion, de kan. Det gælder også hvis man har et fysisk handicap der gør det svært for en. Måske kan i så fald blot lave lidt simpel gymnastik eller lignende. Det vigtige at huske på i denne forbindelse er bare, at selvom man kun kan lave en lille smule, så er det stadig bedre end ingenting. Det skal man altid huske sig selv på. Det gælder også hvis man har problemer med motivationen eller bare ikke rigtig gider. Det er nemlig vigtigt at man holder sig fysisk i gang. 

Kom ud blandt andre mennesker

Livet med et fysisk handicap kan godt være besværliggjort på mange forskellige måder. Graden og måden det er tilfældet på afhænger selvfølgelig også af hvilket fysiske handicap man lider af. Det er dog også vigtigt at man kommer ud blandt andre mennesker og forsøger at have et social liv, selvom man måtte lide af et fysisk handicap. Det er også derfor kommuner og virksomheder bør fokusere på at få sat kørestolsramper op, så det bliver lettere for de handicappede at komme rundt.