Ældre får mere velvære og større sundhed ved den rette tandbehandling

Hvornår er man egentlig for gammel til at gå til tandlæge? Som du måske allerede har luret, så er dette et trickspørgsmål. Der kommer nemlig ikke et tidspunkt, hvor man er for gammel til at gå til tandlæge. Tandlægen er jo en læge for tænderne, og man stopper jo heller ikke med at gå til lægen, bare fordi man kommer op i alderen, vel? Faktisk går man jo typisk nok mere til læge, jo ældre man bliver.

 

Tandlægepleje har ingen alder

Det er jo ikke kun selve tænderne, en tandlæge undersøger, når du er til tandlæge. En tandlæge ser også, hvordan det står til med dit tandkød. Så du kan altså heller ikke slippe uden om tandlægen, hvis du ikke har nogle tænder tilbage. Dog har de fleste nok nogle af deres tænder tilbage – og disse skal tages om med omhu. Det kan godt være, at fjernelse af visdomstand ikke lige er dét, der er typisk, når ældre mennesker skal til tandlæge, men derfor kan der godt være en række andre problemer, som der skal tages hånd om.

 

Kommer din bedstemor til tandlæge?

De fleste af os kender sikkert nogle ældre mennesker. Du har måske også en bedstemor eller en bedstefar? Det kan være, at han eller hun sidder på plejehjem. Har du egentlig nogensinde spurgt ind til, hvor de går til tandlæge henne? Har du hørt, om de er tilfredse med det, de bliver tilbudt af plejehjemmet? Der er rigtig mange, der synes, at det er ubehageligt at gå til tandlæge, og det kan man synes i alle aldre. Derfor er det også vigtigt, at man kommer en tandlæge, som man føler sig tryg ved – uanset alder. Der er mange ældre mennesker, der har følelsen af, at de ikke vil føle sig til besvær. Derfor har de måske ikke så let ved at sige, hvis de godt kunne tænke sig en ny tandlæge. Derfor kan det være en god idé at spørge.

 

Har du en god tandlæge?

Hvis du selv har en god tandlæge, hvor du f.eks. har fået visdomstand fjernelse, så kan det være, du kan anbefale det videre til dem. Det er i hvert fald vigtigt, at alle kan komme til en tandlæge, hvor de føler sig trygge. Det er bare ikke en særlig behagelig oplevelse, og man må forsøge at gøre den så god som mulig.