Bliv klar til plejehjemmet

klar til plejehjemmet

Når du eller en bekendt skal til at flytte til et plejehjem, sker der en kæmpe forandring. Det skal man forberede sig på. Først og fremmest skal man flytte. Hvilket kræver en del og lige pludselig for man en del arbejde med det. Desuden skal man også forberede sig på det mentalt. Læs her nogle gode råd til, når man skal blive klar til at flytte på plejehjem.

Sælge en bolig

Du skal selvfølgelig til at sælge en bolig, nu, når du eller en bekendt skal flytte. Det er bedre i det tilfælde at kontakte en ejendomsmægler, fordi at sælge boligen selv er meget arbejde, hvis ikke det er en meget populær type bolig. Mange ældre mennesker bor i andelsboliger, hvis du har sådan en, så læs mere om det at sælge sin andelsbolig her.

Der skal foretages forskellige vurderinger, vvs tjek, el-eftersyn osv. Desuden skal der ryddes en masse ting ud. Nogle af tingene skal personen selv beholde andre ting kan gå videre til venner og familie, og nogle ting skal smides ud eller komme på genbrug.

Der er nok også en masse ting, som kan sælges, som for eksempel møbler. Det er der mulighed for at tjene en sjat penge på. Det er en god ide at give ting, som stadig kan bruges til genbrug i stedet for bare at smide det ud.

Mental ændring

At komme på plejehjem er en meget stor forandring, og det tager hårdt på rigtig mange. For det første, fordi man ikke kan tage sig af sig selv længere. Når man kommer på plejehjem, vil man også møde en masse andre ældre mennesker, og nogle af dem vil være meget syge og være svære at være sammen med.

Det vil selvfølgelig påvirke en mentalt. Hvis man skal på plejehjem, skal man forberede sig på det, så man ikke tager det til hjerte, når man er der. Pårørende skal måske forberede sig på, at den vedkommende får et humørskift, og det skal pårørende selvfølgelig hjælpe med. Det bedste, man kan gøre, er bare selv at være i godt humør, fordi godt humør vil for det meste smitte.