Bliv mere effektiv i hverdagen

kvinde er ude og motionere

Får du ikke løbet, noget de opgaver du skal nå, eller bare generelt dyrket motion i hverdagen? Og får du slet ikke dyrket den anbefalede mængde? Så er du ikke alene. Der kan være mange grunde, og ofte så er tid og manglende motivation nogle af grundene. Men hvordan kan du blive mere effektiv i hverdagen, og få noget de ting du skal nå? Det spørgsmål giver vi dig svaret på her. Så opdager du pludselig, at det ikke er så svært at motivere dig selv til at blive et både gladere og stærkere menneske.

Start fra begyndelsen og tag det roligt

Når man skal begynde at træne, så tænker mange straks at de bare skal ud og give den maks gas, men det skal de ikke. Starter du for hårdt ud kan det ikke kun gå hårdt udover kroppen og give skader, men det kan også ødelægge motivationen fra starten.

Start i stedet med at tage det i bider, det gælder både motionen og også de daglige opgaver. Start med at skrive nogle mål ned, bare på et stykke papir. Start med små delmål, det kan være at gå i raskt tempo i 15 minutter efter arbejde, eller det kan være at løbe i 8 minutter i streg uden pause. Start med helt små mål, for gør du det, så vil du se en helt fantastisk udvikling på kort tid. Faktisk så er 10-15 minutters løb i moderat til højt tempo nok til at få dig i god form. Så længe at din puls er oppe, så forbedre du også din form fra gang til gang.

Den største fejl du kan begå i starten er at sætte for store mål, starter du med at skrive at du vil løbe 5 km, så bliver du hurtigt skuffet, mister motivation og for reelt ikke lige så stor gavn af det, som hvis du løb bare 2 km i et højere tempo. Personer der løber længere ture på 5 og 10 km er ikke nødvendigvis i bedre form, end en der kan løbe 2-3 km i et højt tempo hele vejen, eller en der har trænet korte intervalløb. Mange der løber 5 km gør det i det samme tempo hele vejen, og gør man det, så når man et stadie hvor kroppen ikke presses og derfor ikke kommer i bedre form. Start derfor med korte ture på bare 10-15 minutter, benyt så Endomondo til at tage tid, så du kan måle din udvikling.

Prøv andre træningsformer og spar tid

Mange kan have svært ved at hive sig ned i fitnesscenteret, og det er der en god grund til, for det kræver meget tid. I stedet for at kæmpe med at komme ned og træne, så kan du styrke din krops muskulatur med en række hjemmeøvelser på bare 10-15 minutter. Så sparer du tid og bliver mere effektiv.

Den første øvelse du kan lave er pull ups. Denne øvelse styrker hele din overkrop, og du behøver ikke tage mere end 5-10 gentagelser. det kræver dog en pull up bar, sådan en kan man dog få til dørkarmen til billige penge. På denne måde kan du træne hvor i hjemmet du vil og hvornår du vil. Her styrkes både skuldre, ryg og biceps markant.

Dernæst kan du lave “planken”, som er en genial øvelse til din core muskulatur. Det er en øvelse der styrker næsten hele kroppen. Prøv bare at tage den i 1 minut ad gangen, det er typisk nok.

Herudover kan du lave almindelige styrketrækningsøvelser som squats, dips og benhævninger for at styrke hele kroppen. Bliver det for nemt, så tag lidt flere kilo i hænderne. Bemærk at det er simple styrketræningsøvelser og ikke er øvelser der kræver det store udstyr at komme i gang med.

Det samme gælder i dagligdagen

Disse råd omkring motion, kan du også føre med dig i dagligdagsituationer. Får du ikke altid nået dine opgaver i løbet af dagen, så prøv i stedet at sæt dig nogle delmål. Klar så de vigtigste opgaver først, og lad de mindre vigtige vente til senere.