Den grønne omstilling på plejehjemmets parkeringspladser

Mange plejehjem er begyndt den grønne omstillingen – enten ved at have vegetariske maddage eller strategier for affaldssortering. Uanset hvordan man vender og drejer det, så er den grønne omstilling på vej over hele Danmark og flere og flere tiltag bliver implementeret i de private hjem. Det er derfor kun oplagt at plejehjemmet følger trop for at kunne bidrage til en grønne omstilling og ikke arbejder imod samfundsudviklingen.

 

Det dog ikke altid nemt at nogen form for omstilling igennem på de forskellige plejehjem. Det skyldes ofte at flere forskellige ledere skal ind over projektet før det går i luften. Der skal derfor være styr på både tidshorisonter, budgetter, faldgruber og fordele når man ser på hele projektet. Så man skulle tro at det ville være en alt for besværlig og godt umulig opgave at få indført en grøn omstilling på et plejehjem – men tværtimod. Hvis et plejehjem ønsker at bidrage til en grønne omstilling, så skal de ikke kigge længere end at få implementeret og installeret en håndfuld ladebokse til elbiler.

 

Det kan være billigt at være grøn

Det kan være svært at overtale personale om hvorfor det er smartere og bedre at bringe nye opgaver og tiltag ind på dagsordenen. Når det kommer til ladebokse, så bliver denne opgave lettere og lettere, som månederne går. Dette skyldes at flere og flere danskere investerer i en elbil og derved kræver lidt mere på parkeringspladsen. Så hvis beboerne, de besøgende og medarbejderne stille og roligt begynde at få nye biler, som kører på el – så vil der automatisk ske en efterspørgsel på ladebokse. Derfor kan det være en fordel for plejehjemmet at komme foran efterspørgslen og måske endda hjælpe flere med på bølgen og skifte dieselbilen ud med elbilen.

 

Der er forskellige muligheder, når det kommer til ladebokse. Man kan enten vælge at tegne et abonnement hos en udbyder og betale et månedligt kontigent for at kunne benytte sig af deres ladebokse – til en måske markant lavere elpris. Man kan også gå ud og investere i en ladeboks, som så bliver ejet af plejehjemmet.

 

Fordelene ved et abonnement

Fordelene ved at tegne et abonnement er at man får adgang til teknisk support og billigere elregning. Det kan dog godt blive dyre kroner at lægge i et abonnement hver måned, som hurtigt kan stå til skyld for at et projekt falder til jorden, da en kontinuerlig udgift er svære at få presset igennem pga. økonomien. Derfor kan det anbefales at kigge ind i at eje sine egne ladebokse. Her betaler man et engangsbeløb og kan få sat det op af den lokale elektriker. Så slipper man for en månedlig udgift – udover elregningen formodentligt vil stige. Ofte har elektrikere kontakt til diverse leverandører af ladebokse – så tag fat i din lokale elektriker og hør om de kan hjælpe dig på plads med et tilbud på plejehjemmets grønne omstilling.