Derfor er det vigtigt at eje et sæt resistance bands

Lær mere om fordelene ved modstandsbånd, og hvorfor dette træningsværktøj er et af de bedste bærbare fitnessudstyr, der hjælper dig med at holde dig i form og stærk i 2021.

 

Rejser du meget og har ikke mulighed for at træne? Keder dig over at løbe om vinteren eller lave push-ups og squats i stuen? Modstandsbånd kan være den perfekte løsning til dine problemer, især i den mørke og kolde vinterperiode.

 

Modstandsbånd, der i denne blog henviser til sløjfe og flade resistance bands med håndtag, er et af de bedste valg for alsidig træning, hvis du prøver at forbedre din kondition og blive stærkere. Hvorfor? I de følgende afsnit beskrives de fordele, som træning i modstandsbånd har at tilbyde:

 

  1. Træn hvor som helst

Modstandsbånd er ekstremt bærbare, og du kan tage dem med overalt. De er lette og kan let opbevares i din rygsæk, taske eller kuffert. Tag dit modstandsbånd til forretningsrejser, helligdage eller endda til arbejde. Uanset hvor du skal hen, har du et bærbart motionscenter i lommen. Se videoen nedenfor for forskellige brugssager.

 

  1. Træn når som helst

Modstandsbånd er meget alsidige, hvilket betyder at du kan træne når som helst. Bare vågnet op og har brug for mobilisering for at starte dagen? Vil du bekæmpe din mad koma lige på din arbejdsplads? Eller vil du tømme batterierne, når du træner hele kroppen om aftenen? Gå efter det! Du kan udføre en række modstandsbåndstræning til enhver tid på dagen baseret på dine specifikke krav.

 

  1. Alsidig styrketræning

Du kan udføre over 50 øvelser ved hjælp af modstandsbånd til at træne næsten enhver muskel i din krop. Ved at indsnævre dit greb kan du øge elastikbåndets modstand, hvilket gør det muligt for dig at kontrollere øvelsens sværhedsgrad. Dette skaber utallige muligheder for at træne din krop og tilpasse niveauet af din træning i henhold til fremskridtene i din træning – det er som at have flere håndvægte i kun et elastikbånd.

 

4. Dynamisk strækning ved hjælp af modstandsbånd

Undersøgelser viser, at fitnessindustrien er ved at transformere, og stretching bliver den nye træning. Ved hjælp af modstandsbånd kan du supplere dit obligatoriske strækningsprogram efter din træning ved at udføre statisk og især dynamisk strækning. Husk at du altid skal strække efter træning for at øge din fleksibilitet, bevægelsesområde og forbedre din kropsholdning såvel som din præstation som atlet [1].

 

5. Tager let på dine led.

I modsætning til frie vægte er modstandsbånd ikke afhængige af tyngdekraften og reducerer derfor ledkompression, hvilket hjælper med at forhindre skader på dine led på lang sigt. På grund af den fleksible og variable udførelse af bevægelser under en træning er træningen ikke så gentagne og derfor lettere for dine led [2] 4. Dynamisk strækning ved hjælp af modstandsbåndUndersøgelser viser, at fitnessindustrien er ved at transformere, og stretching bliver den nye træning. Ved hjælp af modstandsbånd kan du supplere dit obligatoriske strækningsprogram efter din træning ved at udføre statisk og især dynamisk strækning. Husk at du altid skal strække efter træning for at øge din fleksibilitet, bevægelsesområde og forbedre din kropsholdning såvel som din præstation som atlet.

Se mere her