Derfor er fodtøj vigtigt for din sundhed

Fodtøj er ikke bare fodtøj. Hvad end du er til støvler, sneakers, sandaler eller noget helt fjerde, så er det vigtigt, at de er gode for dine fødder.

Der er mange forskellige former for fodtøj at vælge imellem, ligesom langt de fleste af os har flere forskellige slags sko. Vi skal have nogle til enhver lejlighed, men det er utrolig vigtigt, at vi har nogle hverdagssko, som er gode at gå i.

 

Pas på dine fødder

Du har kun de to fødder du har og de skal gerne kunne bære dig gennem resten af dit liv. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på dem.

Går du rundt i for små sko, kan de klemme og du kan få tryk og sår af at have dem på. Hvis du i lang tid går rundt i sko der ikke passer dig, kan det i sidste ende få konsekvenser for resten af dit liv. At passe på sine fødder er derfor en ualmindelig god idé.

 

Du kan forbedre dit helbred, ved at være mere aktiv

Vidste du egentlig godt, at sundhedsstyrelsen anbefaler, at man går 10.000 skridt hver eneste dag?

Det gør de altså og det er ikke alle os danskere, som får det gjort. Det er i særdeleshed været svært at komme i mål med 10.000 skridt under coronapandemien og lockdown. Vores daglige rutiner er blevet ændret, så hverdagsaktiviteter såsom at gå rundt på arbejdet, gå til og fra offentlig transport osv. har vi ikke haft mulighed for. Vores mulighed for at dyrke sport og motion har også været stærkt begrænsede.

På grund af alt dette, er det endnu vigtigere end før, at vi får gået de 10.000 skridt. Et par gode sko kan gøre underværker for hvor meget vi får gået på daglig basis.

 

Invester i nogle gode sko

Et par sko, som er rare at have på, der støtter foden og er gode at gå i, kan gøre underværker for din hverdag og din sundhed.

For at sko er gode for dig og dine fødder, skal de leve op til nogle kriterier:

  • Fødder har forskellige former, så du skal finde et par sko, der passer til lige præcis dine.
  • Du skal finde den rigtige størrelse. Der skal gerne være mellem 1 og 1,5 cm fra den længste tå til skoens spids.
  • Det er en god idé, hvis skoene kan lukkes med snørebånd eller velcro. Så kan skoene nemlig indstilles til din fod.
  • En god sål er vigtigt. Den skal ikke være for tynd, men samtidigt skal den også være både bøjelig og skridsikker.
  • Når du skal købe sko, er det en god idé at prøve dem sidst på dagen. Vores fødder har det nemlig med at hæve i løbet af dagen, så der er ikke noget ved et par sko, hvis de kommer til at stramme til fyraften.
  • Tænk også over, om der i skoen skal være plads til et indlæg. Hvis der skal, skal du måske gå en halv eller hel størrelse op.

Er du på udkig efter nogle gode kvalitetssko der lever op til ovenstående, kan du for eksempel lede hos Nordsko. De har et bredt sortiment af kvalitetssko til overkommelige priser.