Gigt er desværre en af de mest udbredte sygdommer i Danmark og over 700.000 mennesker i Danmark er berørt – det svarer til hver 8. af os! Gigt rammer i alle aldres grupper, men det rammer oftere ældre personer, som har haft et langt og nedslidende liv, hvor knogler og kroppen har været godt i brug og derfor har skabt en gigtsygdom.
Gigt dækker over 200 diagnoser. Smerter i led, ryg og muskler er fælles for næsten alle gigtsygdomme. De mest udbredte er slidgigt, ryglidelser og leddegigt. Gigt rammer både unge mennesker, middelaldrende, men i særdelshed også ældre.
Gigt kan ikke helbredes – men det kan behandles
Der findes desværre ingen lykkekur mod gigt eller som kan få gigt til at forsvinde. Trods der bliver forsket i det for rigtig mange penge hvert år, så er det endnu ikke lykkedes at skabe en mirakelkur.
Trods det ikke kan helbredes, så er der i dag rigtig gode muligheder for at få det behandlet, så man ikke går og lider så frygteligt af det som man ville gøre en den rette behandling. Hos Kiropraktoren Vejle ved Ulrik Husmann, har man specialiseret sig i at hjælpe ældre personer som lider af gigt og som får taget værdien ud af deres dagligdag. Her får du både hjælp nu og her, men du får også vejledning i hvordan du skal forholde, hvad du bør gøre – og hvad du bør holde op med at gøre.
Med andre ord, så hjælper klinikken dig videre i livet, hvis du skulle være uheldig at have fået konstateret gigt og døjer med smerter eller nedsat funktion.
Livsvigtig forskning i gigt
Trods mirakelkuren endnu ikke er fundet, så bliver der hvert evig eneste år, givet millioner af kroner til forskning i gigt. Gigt er nemlig en af de mest udbredte sygdomme og som sygdom virkelig kan tage livskvaliteten fra sig. Man kan lide af gigt i forskellige former, alt fra relative små smerter og til komplet funktionsnedsættelse i fingre, arme, ben, ryg og skulder.
Derfor har man stadig ikke opgivet og der bliver hvert år rykket på mulighederne indenfor hvad der kan lade sig gøre med gigt, da man bliver bedre og bedre til at behandle sygdommen.
Hvert år bidrager f.eks. gigtforeningen til dansk gigtforskning med 12-15 millioner kroner. Det har skabt banebrydende resultater, der markant har forbedret livet for mange tusinde gigtpatienter. Ikke bare i Danmark, men verden over.