Gør arbejdsdagen til en leg

arbejdsglæde

Øget effektivitet, øget arbejdsglæde og øget afkast. Det er tre drømme scenarier for enhver virksomhedsejer. Virkeligheden kan dog være noget sværere og mere indviklet. Der er dog en række ting du kan gøre, som kan sætte dig foran dine konkurrenter ved at øge effektiviteten og arbejdsglæden på arbejdspladsen markant.

Gør arbejdspladsen luftig og hjemlig

Først og fremmest skal du kigge på indretningen på arbejdspladsen. Skaber du et hyggeligt arbejdsmiljø, så kan det øge effektiviteten markant. Få hjælp ude fra, eller lad medarbejderne komme med deres input til, hvad der vil gøre arbejdspladsen mere hyggelig for dem.

Tænk på pladsen, skab mere luft i rummet med mere minimalistiske møbler, skab lys med lyse møbler og gør det hyggeligt med små hygge kroge, og en lidt mere behagelig belysning. Med små ændringer kan du øge arbejdsglæden blandt dine medarbejdere markant.

Gør pauserne hyggelige

Gør pauserne mere hyggelige, og lad medarbejderne komme lidt væk fra arbejdet, og lad deres hjerner restituerer. Det kan du eksempelvis gøre ved at have blade de kan læse i.

Det kan være dagblade, fagblade, Illustreret Videnskab eller Historie. Dermed giver du medarbejderne tid til at dykke lidt ind i sig selv, og dermed får de det optimale ud af deres pauser. Det kan også være små brætspil eller quizspil.

Del opgaverne op

Priotér dine medarbejderes opgaver, sørg for at de vigtigste opgaver bliver klaret først, de næstvigtigste efter, og de mindst vigtige til sidst. Skab et overblik for dine medarbejdere. Så letter du både presset og øger deres arbejdsglæde. Føler en medarbejder at han eller hun, er godt med, så vil det motivere medarbejderen til at arbejde endnu mere målrettet næste gang.

Lav en klar plan for hvilke opgaver der skal klares, og til hvilken tid, og sørg så for at det er så simpelt sat op, at der ingen tvivl er hos dine medarbejdere – dette er dit job, som leder at have styr på dette.