Kan en pejs og gaspejs skade helbredet?

gaspejs med ild i

En gaspejs er det miljørigtige valg, men kan den være skadelig for helbredet? Det vil vi give dig svar på i denne artikel.

En gaspejs er et godt valg til dig der vil leve mere bæredygtigt. Herudover så er en gaspejs med til at skabe et utroligt elegant look. En gaspejs er både nemt at håndtere, elegant, og så kræver den ingen skorsten. Du styrer blot din gaspejs med en fjernbetjening, og herfra kan du så skrue op og ned for varmen og flammernes styrke. Du kan både hører knitren og mærke ildens varme, som på en rigtig pejs.

For at sige det kort, så er der en masse fordele ved at vælge en gaspejs, dog er det typisk også et dyrere valg, end almindelige pejse/brændeovne. Det skyldes at du skal have en gas installatør ud, der kan fører gas op til pejsen. Dette er dog ofte hurtigt tjent ind, da man vil benytte den mere end en almindelig pejs, grundet den nemme betjening.

Men kan en gaspejs så være farlig for mig?

Det er et godt og relevant spørgsmål, og for at sige det kort så; nej en gaspejs kan ikke skade helbredet. Og det er der et par forskellige grunde til.

Først og fremmest, så er en gaspejs faktisk bedre for helbredet, end en almindelig brændeovn eller pejs. Dette skyldes, at den ikke udleder røg partikler, som du så får ned i lungerne. Selve flammerne og dermed gassen, er placeret bag et sikkert og uigennemtrængeligt lag glas. Herunder er der så et system der tilfører ilt til pejsen, dette system sætter gas installatøren op, så det ikke kan skade dig på nogen måde.

Dermed er en gaspejs både et sundere valg for dit helbred og for miljøet. Ser du alligevel på prisen, og overvejer en anden form for pejs, så er de fleste nye pejse og brændeovne i dag, mindre miljøskadelige end tidligere. Regerigen har de seneste par år sat større og større fokus på, at vi skal udlede mindre Co2. Så uanset hvad, så er det godt at få udskiftet din gamle brændeovn eller pejs, med en nyere og mere miljøvenlig model.

Så gør du en indsats for miljøet, og viser samtidig din omgangkreds, at du tænker på fremtiden. At udskifte dine varmekilder kan være et stort skridt på vejen mod et grønnere samfund, hvor vi udleder mindre Co2 og dermed gør fremtiden sikrere for de kommende generationer.