Kroppens sundhed hos den ældre generation

Det generelle velfærdsniveau i Danmark er blandt de højeste i verden. I det store hele er der rigtig mange ting vi kan være glade, tilfredse og stolte af i Danmark. Dette er der rigtig mange årsager til og en af dem er den ældre generation der lige nu befinder sig på plejehjem eller snart skal dette. Det er i deres arbejdsliv grundstenen for det velfærdssamfund vi alle nyder godt af idag, blev lagt.

”Ældrebyrden” som den populært bliver kaldt bliver dog også kun større og støre hvilket sætter vores velfærdssamfund under pres. Vi er derfor nød til at være nytænkende og innovative i vores tilgang til det at passe på vores ældre.

 

Sundheden hos vores ældre

Vi lever længere og længere grundet en masse viden vi har tilegnet os. Eks. så troede vi ikke der var sundhedsfarer forbundet med rygning før i tiden. Idag ved vi dog godt at rygning er yderst sundhedsskadeligt. Sådan er der en lang række parametre der gør sig gældende.

I takt med vi bliver ældre og ældre stiller det krav til vi hjælper vores ældre i flere og flere år. Men i stedet for bare at acceptere det er sådan, så arbejder vi ligeledes for at forbedre de ældres bevægelighed. Dette gavner vigtigst af alt livskvaliteten og den tilfredsstillelse det er hos de ældre at kunne klare sig selv. Men det har også postitive virkninger på de økonomiske forhold i forbindelse med pleje og omsorg af de ældre.

Massage som middel til at hæve livskvaliteten

Vi har sandsynligt alle prøvet at slå os eller vride rundt på anklen og være begrænset i vores bevægelse i dage, uger og måske sågar måender efterfølgende. Vi ved så også hvor irriterende denne tilstand kan være. Dette skal vi virkelig gøre alt hvad vi kan ikke bliver hverdag for tusindevis af ældre mennesker og her er professionel massage en super stærkt virkemiddel.

Massage udført af en professionel går ind og arbejder med musklernes evne til at trække sig sammen og udvide sig. Dette giver øget elstititet og mobilitet hvilket gør det nemmere for klienten at bevæge sig. Massøren gør ligeledes ind og arbejder i med blodcirkulationen i musklerne hvilket har mange gode effekter. Når man bliver ældre daler aktivitetsniveau typisk. Dette gør at blodcirkulationen mindskes hvilket tillader ophobning af affaldsstoffer i kroppen. Disse affaldsstoffer begrænser så igen blodscirkulationen og det bliver en selvforstærkende effekt.

Massage er derfor en del af en moderneplejehjem og med god grund.

Hos Zency er vi en samling af uddannede massører der alle har mange hundrede timers erfaring omkring massage. Vi står klar til at afhjælpe din muskelspændinger og skulle du have spørgsmål er du velkommen til at kontakte os. Ønsker du selv at gøre hvad du kan for at holde dig selv sund og rask har vi skrevet nogle letlæselige og anvendelige artikler omkring diverse fysiske problematikker.