Rengøring af kontoret

Hvis dine omgivelser er et rod, er din hjerne også et rod. Det er svært at finde ro til fordybelse, hvis dine omgivelser forstyrrer dig, og det gør de, hvis der roder. Derfor er det vigtigt at holde dine omgivelser rene derhjemme, men også på kontoret, for at du bedre kan overskue dine opgaver. Det er dog ikke en bæredygtig løsning, hvis du bare rydder op en gang imellem, for at det blot roder igen ugen efter. Derfor er det bedste at løse problemet fra bunden.

Organisering

Noget af det bedste du kan gøre i forhold til at få rene omgivelser er organisering. Ved at rydde op og derefter finde en plads til alle dine ting, bliver det nemmere at holde dine omgivelser ryddet fremadrettet. Hvordan du organiserer, skal være helt op til dig, da det er dig, der skal bruge dit kontor. Du skal dog ikke blive overrasket, hvis du finder ud af, at dit første forsøg på organisering ikke virker optimalt. Her er det vigtigste at anerkende problemet og derefter prøve igen. Til sidst vil du have et helt optimeret organiseringssystem, så du ved lige præcis, hvor alt på dit kontor er og skal være.

Rengøring

Når du har organiseret dit kontor, er det vigtigt at holde det rent. Det har nemlig stor betydning for din energi og dit helbred – både det fysiske og det psykiske – at dine omgivelser er rene. Hvis du har et stort kontor, kan det være, at du får brug for erhvervsrengøring. Der findes nemlig nogle firmaer, der kan klare rengøring af kontor for dig. På den måde slipper du også for at skulle bruge tid og energi på rengøringen selv, og du kan i stedet bruge den energi og den tid på effektivt arbejde.

Vedligeholdelse

Når du har et rent og organiseret kontor, er det vigtigt, at du ikke bare lader dit kontor stå til. Det duer ikke, at du rydder op for bare at rode kontoret til igen. Så skal du nemlig i gang med en hel oprydning- og rengøringsprocess igen. I stedet er det vigtigt, at du lægger dine ting, hvor de skal være og holder dit kontor rent. Hvis rengøringen bliver for stor en mundfuld, kan du også sagtens få lavet en erhvervsrengøring en gang i mellem eller måske hver dag, så du har ro på til at arbejde.