Vær klar, når uheldet er ude – invester i en billig ulykkesforsikring

Vi foretager os mange ting i hverdagen. Vi færdes ligeså mange steder. Der sker aldrig rigtigt noget, så vi gør det ret bekymringsfrit. Dette kan dog lede til, at vi undlader en særlig post i vores budget; nemlig vores ulykkesforsikring. Det er penge, vi kan spare så længe vi tror på, at det ikke kan ramme os, men når det så endelig gør, så sidder vi i saksen og den stopper ikke nødvendigvis med at klippe foreløbig. Derfor kan du med fordel – om ikke andet – investere i en billig ulykkesforsikring.

En pludselig ulykke kan ændre meget

Det gamle ordsprog om at en ulykke sjældent kommer alene, er sagt af en grund. Visse ulykker er man heldige med og man slipper for større men og problemer efterfølgende. Andre er derimod ikke så heldige. Man kan være faldet på den trappe, som man har gået på i årevis. På vej hjem fra arbejdet en vinteraften kan bilen skride ud og ramme ind i en lygtepæl; slipper man uden skader, så er det godt. Får man derimod skader der sætter sig, så kan de tage på ens arbejdsevne og generelle energi.

Der skal ikke bare tages højde for udgifter til reparationer, men selve indtægtskilden kan sættes i fare. Der kan en ulykkesforsikring dække det værste. Har man i forvejen ikke den højeste indkomst eller fastholder man stædigt, at en ulykke aldrig vil ramme en, så behøver man heller ikke at gå efter den dyreste på markedet. En billig ulykkesforsikring vil stadig være bedre end ingen ulykkesforsikring.

Den klassiske fortælling

Når man kan sige at en billig ulykkesforsikring vil være bedre end ingen, så kan man følge det op med nogle af de her meget typiske oplevelser. Nærmest alle kender en som på et eller andet tidspunkt har været ude for en ulykke der fik lov til at sætte sine spor flere år ud i fremtiden. Den klassiske fortælling om skaden inddrager oftest også forsikringen og en konklusion der lyder noget hen af “Jeg ville hellere have undværet skaden komplet end at have fået fra forsikringen.”

Denne fortælling stiller verdenen op mellem at vælge mellem det raske liv eller modtage pengene fra sin forsikring på grund af at man ikke fik det helt raske liv. Hvis du ikke vælger at have en ulykkesforsikring om den er billig eller ej, så sidder du i en situation der bare hedder at du ville ønske at du aldrig fik skaden. Der var ingen kompensation eller plaster på såret til at hjælpe dig gennem det hele.

Det vil sige at der potentielt kan være mere at fortryde ved ikke at tegne en ordentlig forsikring – eller en billig ulykkesforsikring. Igen, hvis du holder fast i ideen om at du aldrig kan komme ud for en ulykke, så better safe than sorry og lad vær med at have en af de dyreste, men hold dig stadigvæk en form for forsikret. De fleste som er kommet ud for en eller anden ulykke har ligeså forventet at det ikke ville ramme dem lige inden at det gjorde, men nogle af dem var i det mindste klar da uheldet så endeligt var ude.