Sådan får du mere tid sammen med børnene

Mange moderne danske familier har så travlt, at de knap nok når at spise sammen i løbet af hverdagene. Det er ærgerligt, for der er intet bedre end at bruge tid sammen med dem man elsker. Man kan dog ikke skyde hele skylden på arbejde eller skole. Hvis man griber sagen rigtigt an, kan man nemlig sagtens få sneget kvalitetstid med børnene ind i hverdagen ved blot at ændre et par vaner.

Vis interesse for børnenes hobbyer

En af de største muligheder for at bruge mere tid sammen med børnene er at vise interesse for deres hobbyer. Først og fremmest vil dine børn elske at fortælle om deres interesser, men derudover skaber det også bare et bedre bånd mellem forælder og barn. Den slags samtaler kan yderligere betyde, at I lige pludselig har noget at lave sammen. Tiden dit barn bruger på at spille computerspil såsom Fortnite, behøver nemlig ikke at være tid alene.

De vil utvivlsomt elske det, hvis du viser interesse, taler med dem om det eller sågar spiller med dem. På den måde kan spilletid blive til familietid. Det er dog også helt i orden at give det et skud for så at indse, at du ikke ønsker at bruge tid på selv at spille Fortnite.

Selv da kan det dog være smart at lytte interesseret til dit barns beretninger om deres spil. Som nævnt tidligere bygger den slags bro i familien, og så giver det oplagte gave muligheder. Vis gerne dit barn, at du faktisk lytter til og forstår deres interesser ved at give dem et stykke Fortnite tøj eller lignende.

I dag kan du nemlig nemt købe Fortnite tøj online, og du kan måske sågar finde en trøje med deres yndlingsfigur. Princippet strækker sig dog ikke kun til Fortnite og Fortnite tøj. Hvad end dit barn interesserer sig for heste, videnskab eller Fortnite, er det oplagte tidspunkter for mere kvalitetstid sammen.

Grib de små øjeblikke

Det er altså klart den største mulighed, men det betyder dog ikke, at det er den eneste. En anden mulighed for mere kvalitetstid med børnene er at gribe alle de små øjeblikke. Prøv at starte en samtale, når du kører dem i skole om morgenen eller når i alligevel skal rengøre køkkenet.

Du kan også inddrage dem i dine indkøb, som du ellers blot havde tænkt at foretage dig alene. Det kan faktisk blive en rigtig hyggelig oplevelse, selvom du selvfølgelig løber risikoen for at få købt mere Fortnite tøj, end du lige regnede med.