Sådan slipper du af med en generende hoste

Vi kender alle den irriterende hoste, der holder os vågne om natten og virker generende i dagligdagen. Den besværliggør ofte hverdagens gøremål, hvorfor både dagene og nætterne kan føles umådeligt lange. Der findes dog en række midler til at lindre symptomerne på den generende hoste, som du med fordel kan afprøve for at opnå en bedre nattesøvn og dermed have mere overskud til at komme igennem dagen. På denne side får du et indblik i, hvorfor især ældre mennesker generes af hoste, samt hvordan den med fordel kan lindres.

Ældre mennesker generes af hoste

Ældre mennesker generes ofte ekstra meget af hoste, da de i forvejen ofte er svækkede og det derfor er udmattende for den ældre krop at bære rundt på en infektion. Ligeledes kan den generende hoste holde ældre mennesker vågne om natten, hvilket kun bidrager til ekstra udmattelse og forstærkelse af sygdomsfølelsen, som gør både dagene og nætterne lange. Derfor kan det være yderst belejligt at finde effektive og lindrende midler til at bekæmpe hoste – hvad end du er ung eller gammel.

Benyt slimløsende hostemidler til lindring af hoste

Når det kommer til lindring af en generende hoste, er der en række metoder og midler, man med fordel kan tage i brug for at mindske symptomerne og igen få overskud i hverdagen. Det anbefales altid at drikke rigeligt med væske hver dag – uanset alder og uanset om du er plaget af virus eller ej. Når man er oppe i årene, er det dog ekstra vigtigt at huske at drikke rigeligt med væske, da særligt ældre mennesker typisk drikker for lidt væske. Både varme og kolde drikke kan lindre symptomerne på hoste, hvorfor du blot med fordel kan vælge den drik, der fungerer bedst for dig. For at lindre den generende hoste her og nu, kan man derudover med fordel benytte slimløsende hostemidler. Slimløsende hostemidler er yderst behjælpelige, når det kommer til lindring af symptomer på hoste, da disse løsner den seje slim i halsen, hvorfor det bliver lettere at hoste op og dermed ikke længere blokerer for luftvejene. Et yderst effektivt middel til hoste med slim er Bromhexin, gør slimet der sidder i luftvejene mere tyndtflydende, hvorfor du vil opleve en øjeblikkelig lindring af den generende hoste.