Skal du have nye vinduer i hjemmet? – Træf det rigtige valg

Når huset skal bygges eller renoveres, skal der tages stilling til selv de mindste ting. De fleste ved, hvor bøvlet det kan være at finde hoved og hale i stort og småt, men nogle ting har dog en større og mere væsentlig betydning end andre.

Et godt eksempel på det, er husets vinduer. Det er ikke noget vi går og forestiller os skal udskiftes hver andet år eller lignende. Nej, vi forventer, at et sæt nye vinduer gerne skal tjene os i flere årtier.

Derfor er det naturligt nok også en stor beslutning, når man skal beslutte, hvilke vinduer man ønsker installeret i sit hus. Og der er da også utroligt mange hensyn at tage.

Som det første, er det selvfølgelig vigtigt, at man synes om vinduernes udseende. De skal være flotte, og de skal spille sammen med husets øvrige udtryk. Her kigger man på farven, formen, rammerne, eventuelle sprosser og lignende. Måske skal de speciallaves helt efter ens hoved?

De fleste vinduer adskiller sig dog ikke synderligt fra hinanden i Danmark. Vi kan godt lide det minimalistiske udtryk – det skal bare være pænt og funktionelt, uden at vække for megen opsigt.

Dernæst er der netop funktionaliteten. Den er især vigtig når det kommer til vinduer. For skal de kunne åbne, hvordan skal de åbnes, og ikke mindst; hvor isolerende er de.

Der er i Danmark høje krav til byggeri generelt, og kravene til bygningers vinduer er ingen undtagelse. De skal være isolerende for at nedbringe bygningens energiforbrug, og så skal de i øvrigt også isolere i forhold til støj.

Det ligger da også de fleste mennesker på sinde at nedbringe både støj og varmespild, og derfor skal man kigge godt efter de bedste vinduer. Men hvor finder man så lige dem?

NorDan er et gammelt dansk firma, der producerer vinduer af højeste kvalitet. Mere præcist, må NorDan betegnes som dansk-norsk, idet virksomheden alle dage har været baseret i Norge, men er grundlagt og drevet af danskere. NorDans historie starter i 1920’erne, hvor en dansker, der har bosat sig i Norge, starter firmaet, som siden går i arv i familien. I 2020 har NorDan så etableret sig i Danmark, og agerer derfor på det danske marked.

NorDan sælger to slags vinduer, som begge er af høj kvalitet og er designet i simple linjer. De to varianter hedder NTech og DTech.

NTech er ekstremt isolerende vinduer, der er særligt robuste og kan forventes at have en lang levetid. De er udfærdiget i fingerskarret fyrretræ og aluminiumskomponenter.

DTech er ligeledes lavet i fyr og aluminium, men har en kompositfals. DTech-vinduerne fra NorDan er er designet og fremstillet i Danmark og er selvfølgelig egnet til de danske vejrforhold.