Skab struktur på plejehjemmet for demente innovativt

klar til plejehjemmet

Demente har svært ved at huske og glemmer, hvordan de gør helt basale ting i deres hverdag. De kan f.eks. glemme, hvordan de tænder for kaffemaskiner, aftaler m.m. Dette giver de demente utroligt meget usikkerhed og utryghed i deres hverdag, fordi de føler, at de mister grebet om deres liv. For at forsøge at gribe fat i deres manglende overblik, ringer de ofte og er generelt meget opsøgende hos personalet på plejehjemmet, hos venner og ved familien. Derfor kan man med fordel skabe nogle systemer, som kan give struktur til de demente. Systemer og rutiner, som er vigtige for særligt demente, men er faktisk en god idé for de fleste.

 

Få måder at huske på

Som plejehjem vil man skabe de bedste rammer for ens beboere. Og særligt de demente kan føle sig utrygge på plejehjemmet, fordi de er ved at miste dem selv. Der findes dog heldigvis hjælp til dem, som kan hjælpe dem med at føle sig mere tryg. De fleste trykkerier og kopibutikker kan fx lave stickers til plejehjemmets whiteboards og tavler. Her ville de demente kunne flytte rundt på deres magnetbrikker, som hver især har et tydeligt klistermærke på sig, hvor de demente fx kan have deres navn stående eller en aktivitet noteret. Derfor kunne man med fordel installere whiteboards hos de demente på plejehjemmet og dertil få lavet nogle stickers, som de kan bruge til at klister op, så de ikke bliver i tvivl om, hvad de skal, hvornår og hvor tingene er.

 

Pakkeløsning til de demente giver dem mere glæde

Ofte kan de demente blive ramt af stor frygt for, at de mister sig selv fuldstændigt. For at skabe mere struktur og glæde hos de demente kunne man nemt stille en pakkeløsning til rådighed for beboerne, når de flytter ind på plejehjemmet. Ved BR Offset i Odense kan de nemt stykke en pakkeløsning sammen, hvor plejehjemmene kan få fotokalendere, telefonlister, tavler, klistermærker og mærkater i en samlet bestilling. Og faktisk billigere end man lige tror. En fotokalender for en dement kan fx minde personen om, at de har personer i deres liv, fordi man kunne sætte billeder i af familiemedlemmer, børn, venner og bekendte og samtidig noterer disse personers navne på kalenderen. Samtidig vil kalenderen være god for den demente, fordi de kan krydse hver enkelt dag af, så de kan følge med i ugerne. BR Offset er også stærke grafiske, hvorfor de nemt ville kunne skabe nogle farverige og pædagogiske lister, hvor det er nemt for den demente at skabe sig et overblik. Og samtidig kan deres klistermærker bruges på whiteboards, fordi så kan de flytte rundt på dem og nemt se hvad de skal i løbet af dagen.