Søvn er altafgørende og især for dig, som er ældre

Generelt er søvn utrolig vigtigt for os mennesker, lige meget hvilken alder vi er kommet i. Men det er bare sådan, at jo ældre vi bliver, des mere har vi brug for søvn. Vi er for det første generelt mere trætte, og for det andet har vores krop brug for mere afslapningen og restitutionen. Det er et faktum, fordi vores krop viser tegn fra det liv, vi har haft. Men det er fuldstændig normalt at have det sådan. At når man bliver ældre, så har man brug lidt mere søvn og lidt mere komfort under søvnen. Men hvordan finder man lige den bedste komfort til ens behov? Læs med her og find ud af hvordan.

Madrassen er essentiel for søvnen

Vi kommer nok ikke uden om det. Det er nemlig utrolig vigtigt, hvilken madras, du vælger til dine behov. Det er meget individuelt, hvilken madras der er bedst til det enkelte menneske, så derfor skal du vælge med omhu. Madrassen er den faktor for søvnen, der faktisk er allervigtigst, fordi det er den, som sørger for, at vi kan slappe 100 % af med det samme. Derudover er det også vores madras, som sørger for, at vores krop er maksimalt afslappet. Inden, at du går ud og vælger dig en ny madras, er der derfor nogle faktorer, som du skal være bevidst om, inden du køber til den helt store guldmedalje. For det første er det ikke altid de dyre, som er de bedste. Du kan også finde en billig udgave, som passer perfekt til dine behov. Derudover skal du også overveje, hvorledes du sover i en elevationsseng eller kontinentalseng.

Til sidst er det også værd at undersøge, hvis du sover med en partner, om I skal have hver sin madras. Her kan samlingen i midten afhjælpes med en topmadras.

Sørg for at skabe ro inden sengetid

En anden måde, som også er med til at gøre søvnen mere rolig, er ved at skabe ro inden sengetid. Og dette gælder især, når du er oppe i årene. Så i stedet for at sidde foran fjernsynet eller på mobilen, så burde du tage bogen frem. Det blålige lys fra skærmene er nemlig en del af problemet med den urolige søvn og de sene nattetimer, hvor du kan risikere at ligge vågen, fordi kroppen er urolig.

Det kan være skærmenes skyld, fordi lyset netop går ind i hjernen og aktiverer den, så du bliver både frisk og på mange måder også stresset. Hav derfor altid en bog på natbordet, så du kan tage et kig i den, når det er svært at falde i søvn. Så ender det med, at du tit og ofte kun får læst 2 sider, og så er du klar og parat til nattesøvnen.

Hold dig varm under dynen

Som ældre kan temperaturen også være meget forstyrrende i søvnen, hvor det oftest er alt for koldt. Det er aldrig sjovt at fryse under dynen, så derfor er det en god idé enten at investere i en tykkere dyne eller anskaffe dig nogle uldsokker.

Så kan du nemmere holde varmen, og du vil få en langt bedre søvn.