Sport er sundt både for vores fysiske sundhed men også mentale helbred

Vores krop er bygget til bevægelse, både så den kan klare de fysiske udfordringer i hverdagen men også så vi kan opretholde vores fysiske aktivitet i sport og derved pleje vores mentale sundhed og trivsel. Mange undersøgelser har påvist at regelmæssig aktivitet fremmer vores mentale sundhed og hjælper med både stress, angst og depression.

Corona´s indtog i Danmark og den dermed medfølgende isolation, har vist for mange hvor meget det sociale i sport betyder for mange mennesker – det med at komme ud og få nye input, og samtidig hjælpe vores krop på vej til mere energi over overskud i hverdagen.

Mange forskere har råbt vagt i gevær over den potentielle skadelighed for vores mentale sundhed det har været ikke at kunne opretholde vores normale dagligdag herunder vores sociale sammenspil i sportsklubberne. Det er dog endnu for tidligt at vurdere det fulde omfang heraf, men de fleste er enige om at vi her på bagkant af Corona skal presses tilbage til foreningslivet og det sociale.

Med sport og idræt kommer risikoen for naturligvis for sportsskader – enten akut over belastning eller overbelastningsskade over tid. For mange er en sportsskade afgørende for at holde dem ude af deres sport og derved også den sociale aktivitet som oftest følger med i klubberne. For mange kan det også være svært at komme tilbage igen til sport efter en sportsskade – måske alene pga ændrede vaner i dagligdagen og derved følelsen af manglende tid.

Korrekt håndtering af din sportsskade er derfor essentielt for hurtigst muligt at kunne vende tilbage til din sport og det sociale netværk som følger med.

Sportsskader – få den rette hjælp

Kiropraktorerne er uddannet til at undersøge, behandle samt lægge en plan for tilbagevendelse til din sport. Din kiropraktor desuden hjælpe dig med plan for genoptræning samt sparring i forhold til fremadrettet supplerende træning således at en ny skade forhåbentlig kan undgås.

Ultralydsscanning for sportsskader

Nogle kiropraktorer har muligheden for ultralydsscanning hvilket kan være af stor værdi hos mange sportsaktive ifht afklaring af den bagvedliggende årsag således at behandling og genoptræning kan målrettes herefter.

Akutpunktur ved sportsskader

Mange kiropraktorer benytter sig foruden klassisk kiropraktisk behandling, øvelser og træning også af akupunktur. Akupunktur eller dryneedling kan være utrolig effektiv til at komme i dybden med mange gener – især steder hvor anden behandling kan have svært ved at komme igennem samt ved akutte skader

Akupunktur er derfor et glimrende supplement til anden behandling ved eventuelle sportsskader – f.eks. tennisalbue, knæssmerter eller andre tilstande. Især i den akutte fase kan akupunktur være gavnlig da anden bløddelsbehandling ind imellem synes for voldsom i det akutte forløb og nærmest kan have en provokerende effekt. .

Ved dryneedling og akupunkture benyttes indstik af små nåle i nøje udvalgte punkter i kroppen, og der ses herved bla. Frigivelsen af stoffet endorfin som er kroppens naturlige smertestillende.

Akupunktur og dryneedling er selvfølgelig ikke udelukkende til brug for sportsskader, men også i andre almindelige dagligdags gener så som hovedpine, lændesmerter, nakkesmerter og anden

Få hjælp til dine sportsskader og andre gener i dag – kontakt din kiropraktor for hjælp, råd og vejledning.