5 sundhedsråd om vinduespudsning

Vinduespudser

Er du træt af at runderne konstant fedter til og du ikke kan se udenfor?

Det er et problem, der rammer mange og den bedste løsning er selvfølgelig at få en professionel vinduespudser til at klare det. Men i denne artikel vil jeg give dig 5 gode råd til hvordan du kan holde dine vinduer rene længere tid ad gangen.

1.    Vask din soludsatte ruder i koldt vand

Der er forskellige problemer, der kan opstå når du skal vaske dine ruder. Normalt vasker man vinduer med varmt vand, så den fordamper hurtigere og fjern fedt bedre, men det kan have sine problemer. Solen fordamper det varme vand for hurtigt, hvilket kan betyde skraberen efterlader striber på ruden, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

2.    Lav din egen blanding

Der er forskellige præferencer til blandinger. Nogen foretrækker en eddikevand og andre bruger særlig vinduessæbe, men du kan lave din egen i hjemmet ved brug af normalt opvaskemiddel. Hvis ruderne er besudlet af sod eller fugleklatter så kan du blande yderligere op med noget salmiakspiritus, der nedbryder det hurtigere.

Eksempel på blanding:
– 5 liter vand (koldt eller varmt efter behov)
– 1 spsk. Opvaskemiddel
– En halv hætte salmiakspiritus

3.    Tag vejret i betragtning

Som tidligere nævnt så bør du bruge koldt vand i de varmere måneder, når du skal pudse vinduer, så vandet ikke fordamper for hurtigt. I de køligere måneder skal du bruge varmt vand, så vandet ikke fryser til for hurtigt og beskadiger ruden.

4.    Puds ruderne i regnvejr

Der er ikke mange mennesker der vil juble ved ideen om at gå udenfor i regnvejr og begynde at pudse ruder. Men dette kan faktisk være det perfekte tidspunkt at få det gjort på. Du bliver måske selv en smule våd, men du får de bedste resultater. Regnen kan være med til at bløde snavs og skidt op der måtte sidde på ruderne, hvilket gør dit arbejde meget lettere.

5.    Tør vindues kanterne af med en klud

Efter du har vasket af, kan der stadig sidde noget skidt og snavs ude i kanterne, som din skraber ikke kan få ud. Det er derfor en god ide at tørre efter med en gammel klud eller viskestykke, der kan absorbere det snavs, der måtte være og give dig de reneste ruder.

Konklusion

Der er meget du selv kan gøre for at holde dine ruder renere, men det kan være besværligt og du vil måske hellere have nogle professionelle tager sig af arbejdet for dig.
Du kan klikke ind her for at finde en dygtig vinduespudser.