Ældre og søvn – Sådan kommer du til at sove bedre på dine gamle dage

Føler du dig ofte træt i hverdagen, fordi du sover dårligt om natten, og får du ikke den anbefalede mængde søvn? Man kan tydeligt mærke på sit humør og energiniveau, hvis man ikke har sovet godt, og det kan derfor også komme til at påvirke ens produktivitetsniveau i løbet af dagen. Ens søvn ændrer sig gennem hele livet, og når man bliver ældre, sover man færre og færre timer end førhen. Det er ikke til at vide, hvordan det kan være, men måske kan du hjælpe dig selv til at sove bedre ved hjælp af at ændre på forskellige ting ved din soverutine.

Tips og tricks du kan prøve af for en forhåbentlig bedre nattesøvn

Der er mange faktorer, der kan påvirke til, hvor godt eller dårligt, du kommer til at sove. Herunder vil der blive ridset et par tips og tricks op, som du kan prøve af for at se, om du kommer til at sove bedre af dem.

  • Det er vigtigt, at temperaturen i rummet er behagelig for dig at være i. Hvis der er for koldt, kan det være svært at falde i søvn, fordi man fryser. Til gengæld kan det også være svært at falde i søvn, hvis der er så varmt, at du ligefrem kommer til at svede. Prøv at få temperaturen i soveværelset til at være behagelig for dig at være i.
  • Udfør fysisk aktivitet i løbet af dagen, så du kan gøre kroppen klar til at slappe af. Selvom man bliver ældre, behøver man ikke at lægge motionen på hylden. Der findes nemlig masser af aktiviteter, som er rigtig gode for især ældre mennesker at udøve. Det kunne for eksempel være noget så simpelt som at gå en tur?
  • Hvis ikke du ligger behageligt i din seng, så bør du skifte den ud. En dårlig seng kan nemlig, udover at give dig søvnbesvær, give dig andre problemer såsom ondt i ryggen. Hvis du mistænker din seng for at være en af de største faktorer for din dårlige søvn, så kan du på www.sengeguruen.dk se et udvalg af rigtig gode senge. Måske er der den perfekte seng for dig derinde, så prøv at tage et kig!

Kun et lille udpluk af alle mulighederne

Der findes mange flere tips, du kan prøve dig af med, for at du forhåbentlig kan komme til at sove bedre, og de ovenstående tips var bare et lille udpluk af alle de forskellige muligheder, du kan prøve. Du kan starte med at prøve af med nogle af disse råd og se, om de virker på din nattesøvn!