Tips til et mere sikkert hjem så at du kan føle dig tryg i de ældre dage

Når det koldere vejr trækker ind og kolde temperaturer, sne, is og er der en lang række tiltag du kan tage, der kan gøre din hverdag lidt mindre kompliceret, det er vigtigt at være opmærksom på din sikkerhed og ikke mindst i dit hjem. Vores sikkerhedstips til vintermånederne inkluderer de ting, som du kan gøre i dit hjem, du kan nemlig optimere dine døre og vinduer for at holde dig mere sikker i løbet af vinteren 2021.

 

Vintersikkerhedstips til dine vinduer og døre

Det er vigtigt at holde dine vinduer og døre i godstand om vinteren, bland andet for at holde både kulde og tyver udenfor.

At indbrudssikre sit hjem giver ro i maven og mere tryghed som i sin tur leder til et bedre helbred generelt.

Her er en låsesmeds bedste til at vintersikre dit hjem

 

  1. Tætning og isolering af døre, der stopper kulde og træk

I årets kolde måneder kan træk medføre ubehag og frem for alt større varmeudgifter. Kold luft kryber gennem døråbninger og når ind i dit hjem, mens radiatorens varme undslipper hurtigere. Begge dele medfører unødige varmeudgifter, men det kan bekæmpes nemt og effektivt med tætningslister. Tætningslisterne klæbes fast til dørkarmen og stopper både træk, støv og støj. Den enkleste type består af en skumrulle med en klæbrig bagside, som du simpelthen holder fast ved, hvor den skal være.

 

  1. Servicere dine døre. Ændringer i vejret kan få dine døre til at ekspandere og trække sig sammen og forhindrer din dør i at fungere som den skal. Det kan være tilfældet, at dine hængsler skal løsnes eller strammes, men det er altid bedst at tilkalde en professionel for at sikre, at du ikke ved et uheld sætter din sikkerhed i fare. Du kan med fordel ringe til denne låsesmed på Nørrebro, hvis du bor i Storkøbenhavn, de kører nemlig i hele København.
  2. Frosne låse: I løbet af vinteren kommer der mere fugt ind i dine låse, og hvis det er koldt nok, får de til at fryse. Sæt aldrig varmt vand på dine døre eller låse om vinteren, og frys dem op med en lighter eller hårtørrer, hvis du kan!
  3. Snavs i låse: En anden grund til, at dine låse kan være defekte, skyldes ophobning af snavs inde i låsen. Du kan forsøge at tage låsen af ​​for at rengøre den selv, men kun hvis du føler dig i stand til dette, da du ikke vil beskadige din lås og efterlade dit hjem sårbart over for indbrud eller risikere at din hjemforsikring ikke dækker. Hvis du har brug for en låsesmed, så kan du tage i kontakte til den via linket

 

Bonus tips; Vintermånederne er naturligvis mørkere. Indbrudstyve er glade for mørke da de kan arbejde uforstyrret uden at blive opdaget. Derfor kan udendørsbelysning være med til at forebygge indbrud hvis du bor i ville. Tag gerne kontakt til en autoriseret elektriker i dit område og få hjælp til planering og opsætning til udendørs belysning.