Bliv godt gående som senior

Ældre med rollator

Når man bliver ældre, så har musklerne og kroppen det lidt med at svigte en. Det kan blive svære og mere udmattende at komme rundt på sine egne to ben og derfor vigtigt, at man er forberedt og ved, hvordan man skal håndtere det.

Her får du nogle hurtige råd til, hvordan du kan komme lettere til bens, når du bliver ældre, og benene truer med at give efter.

Brug en rollator

Hvis dine ben allerede ikke er så stærke og solide, og du føler dig meget usikker, når du går rundt, så er en rollator en rigtig god ting at have.

Når du bruger en rollator, så har du konstant noget at støtte dig op af, og det fjerner noget af tyngden fra dine ben. På den måde kan du hurtigt føle dig mere sikker på dine egne bed, og du vil altid have noget i nærheden til at hjælpe dig op igen, hvis du nu skulle være uheldig og falde.

Husk lige at snakke med en professionel, før du går i gang med at bruge din nye rollator. Man kan nemlig godt komme til at gå forkert med sådan en, hvilket kan give en nogle rygskader og gener på længere sigt.

Som gammel har man som regel nok af skavanker og døjes med. Så ræk endelig ud efter en professionel og få lidt hjælp, så du undgår ekstra slitage på kroppen.

Træn din krop hver dag

Selvom man er gammel og mere svagelig, så behøver træningen ikke at slippe væk. Det er faktisk tværtimod meget vigtigt, at man holder fast i den gode træning, da det er med til at styrke ens krop.

Jo stærkere en krop man har, jo bedre har man det med sig selv, og jo nemmere er det for dig at komme rundt omkring. Sørg derfor gerne for at holde din krop i gang med et simpelt træningsprogram.

Sørg for, at dit træningsprogram passer til din alder og dine fysiske begrænsninger, du nu engang har. Det handler ikke om at presse sig selv ud over kanten i din alder. Pas godt på din krop, og så skal det nok gå fint.