Vis at I driver en ansvarlig virksomhed og brug miljøvenlig emballage

lille pakke af miljøvenlig emballage

Hvis man gerne vil drive en ansvarlig og bæredygtig virksomhed, skal miljø og bæredygtighed tænkes ind i alle aspekter. Der er mange områder, hvor man kan tænke bæredygtighed ind i den daglige drift.

Generelt bruger vi i dag rigtig meget emballage. Derfor er emballagen er et af de områder, hvor man virkelig kan gøre noget for miljøet.

Brug miljøvenligt pakkefyld

Miljø og bæredygtighed skal tænkes ind i indkøb og drift, ikke mindst i valget af emballage. Her kan I vælge at bruge miljøvenlig emballage. Der er rigtig mange muligheder for at vælge miljøvenlig emballage. I kan læse mere om de mange forskellige former for miljøvenlig emballage her. For at man kan kalde emballage for miljøvenlig, skal den leve op til forskellige miljøkrav.

Kassefyld bruges til at beskytte skrøbelige varer under forsendelse, eller til at udfylde overskydende plads i kassen. I kan vælge forskellige miljøvenlige former for pakkefyld. En mulighed er biofyld, der er fremstillet af majsgranulat. Det er 100% komposterbart, og det er fremstillet i Danmark uden plastik og kemikalier. Biofyld tilpasser sig kassen og giver dermed optimal beskyttelse. Det er antistatisk, og det kan genbruges.

I kan også vælge miljøvenligt papirfyld, der er fremstillet af genbrugspapir. Eller I kan vælge træuld, der ud over at være miljøvenligt også er meget dekorativt. Træuld kan genbruges, eller det kan nemt bortskaffes ved kompostering.

Brug miljøvenlige materialer til gaveindpakning

Et andet sted, hvor I kan vise jeres miljøvenlige profil, er i valget af materialer til gaveindpakning. Her kan I anvende brunt indpakningspapir. Køb det i forskellige bredder, så I har til forskellige størrelser af gaver.

Gavebåndet fås også i miljøvenlige udgaver. I kan bruge med jutegarn, der er produceret af naturfibre. Jutegarn giver gaverne et nostalgisk og rustikt udseende, og det er 100% nedbrydeligt. Det fås både i naturfarvet og i en rød/hvid snoning. Som et godt alternativ kan I købe gavebånd, der er fremstillet af indsamlede plastikflasker fra Taiwan. Det fås i forskellige farver.

Ved at bruge miljørigtig gaveindpakning, sender I et tydeligt signal til jeres kunder. Det viser, at I er en ansvarlig virksomhed, har valgt at bruge miljøvenlige materialer.