Derfor er det sundt for de fleste at tale med en psykolog

Har du brækket benet, får du det i gips og har du influenza, iler du til lægen og får antibiotika. Men når den er gal med psyken, er der langt færre af os, som gør brug af en psykolog, og det er en skam, for det er gavnligt for os alle sammen.

Få ryddet ud i minderne

Igennem livet samler vi erfaringer og minder op helt naturligt. Nogle er gode og andre mindre gode, men alle er de med til at forme, hvem vi er, og hvordan vi agerer i vores voksenliv. Der kan godt være lidt tabu forbundet med at gå til psykolog, da man måske har en forestilling om, hvad det er, og også er bange for de fordomme, der er forbundet med det. Men faktum er, at det at gå til psykolog, kan virkelig være godt og gøre en kæmpe forskel for langt de fleste af os.

Helt almindelige livsforløb indeholder glæder, tab, sorg, skuffelse, drømme, frygt og alle mulige andre følelser og perioder i livet, som sætter sine spor på vores psyke. En psykolog kan hjælpe dig med at reflektere lidt over de tanker, der rumsterer i din hjerneskal, og de gør det ved at agere som et spejl, der viser dig et lidt bredere perspektiv på dine tanker.

Når I sammen får kigget på disse minder, eller det kan også være drømme om fremtiden, så vil du være i stand til at finde ro omkring dem, og sågar skabe handlingsplaner for, hvordan du bedre kan tackle hverdagen eller opnå dine drømme. Find en psykolog i dit nærområde, kig blandt andet her på https://psykologlyngby.dk/. Så enkelt og let er det faktisk at starte op.

Mange sygeforsikringer har også hel eller delvis dækning af disse forløb, og det er uanset en virkelig god investering i din fremtid.