Esbjerg – sportens centrum

I Esbjerg findes der utroligt mange muligheder for at dyrke sport – hvad end det er på professionelt plan eller blot som fritidsaktivitet. Esbjerg kan prale af at have Danmarks største svømmehal med professionelle faciliteter som blandt andet danner ramme for flere dygtige svømmehold. Ligeledes findes den moderniserede håndboldhal, Blue Water Dokken, som nabo til Svømmestadion, hvor både top-håndbold i mande- og kvinderækken finder sted.

Yderligere naboer på den berømte Gammel Vardevej er ishockeyklubben, Esbjerg Energy, der ligeledes spiller i landets bedste række og ligesom de dygtige håndbolddamer trofast vinder trofæer, titler og medaljer til byen.

 

Sidst, men absolut ikke mindst, findes Esbjerg fB – byens stolte fodboldklub. Der om ganske få år runder 100 år.

 

Esbjerg er en stolt sportsby med traditioner, trofæer og en enorm glæde og kærlighed til sport – og der findes noget for enhver smag og interesse.

 

Esbjerg fB – en fodboldklub fra 1924

 

Samlingspunktet i Esbjerg og omegn er vores højtelskede fodboldklub, Esbjerg fB. I dagligtale EfB. Førsteholdet spiller til dagligt på Danmarks smukkeste stadion, Blue Water Arena. Et nymoderniseret og topfunktionelt stadion der blev indviet i 2009. Esbjerg fB kan både prale af fem Danmarksmesterskaber og tre pokaltitler hvoraf den seneste var i 2013.

 

Den seneste store succes på vestkysten kom dog i 2019, hvor de esbjergensiske helte vandt en tiltrængt medalje af bronze. Klubben har flere gange gjort sig på den store, europæiske scene – hvor det i 2013-2014 blev til det helt store eventyr. Klubben nåede hele vejen til 1/16-finalen og mødte undervejs store modstandere. En stor succes for klubben, holdet og byen.

 

Esbjerg fB er en traditionsrig klub, der gennem årerne har udviklet mange, store fodboldspillere. Det seneste meget store skud på stammen er den nuværende Barcelona-spiller, Martin Braitwaite. Men listen er lange og talenterne store.

 

Esbjerg er en klub i udvikling – og for ganske nyligt fik klubben også nye amerikanske investorer, der nu bidrager stort i klubben både økonomisk og strategisk. Esbjerg fB formår dermed altid at følge med tidens trends inden for fodbold, hvilket deres utrolige træningsfaciliteter også bevidner. Disse er topmoderne og skabt i professionelle rammer med henblik på at give spillerne de bedste træningsmuligheder.

 

Esbjerg fB har mange, trofaste fans der glædeligt tager på stadion uge efter uge. En enkeltstående fankultur hvor den ubetingede kærlighed til klubben går i arv fra generation til generation. Jeg selv har brugt hele mit liv på netop Blue Water Arena – hvor min far i tidernes morgen oplærte mig i en stærk fodboldkultur. I dag har jeg selv venner og bekendte, jeg har lært at kende gennem fodbolden.

 

Esbjerg fB er en fantastisk og enestående fodboldklub. Byens samlingspunkt. Byens stolthed.

 

Og en fodboldklub, som forhåbentlig snart er at finde i Superligaen igen.