Essentielle olier kan muligvis lindre symptomer på COVID 19

Ifølge den amerikanske regering og US National Library of Medicine og National institutes of Health, kan essentielle olier muligvis have en positiv effekt på COVID-19 symptomer.

Coronavirus er i øjeblikket en global trussel, hvor der desværre er meget begrænsede hjælpemidler imod. Der er arbejdet hårdt på en vaccine og endelig er den tilgængelig. Der er blevet forsket meget I forskellige typer medicin, som kan hjælpe og i mange tilfælde er antiviral og klorquin blevet brugt.

Men vi ved at essentielle olier længe har været kendt for deres inflammatoriske, immunmodulatorisk, bronchodilatoriske og antivirale egenskaber, som muligvis kan have en positiv effekt mod COVID 19. Desuden indeholder essentielle olier flere aktive fytokemikalier, der kan virke synergetisk i flere stadier af viral replikation og som inducere positive effekter på det respiratoriske system inklusiv bronkodilatation og slimlysering. På nuværende tidspunkt er der kun en computerunderstøttet docking og få in vitro-studier tilgængelige, som viser anti effekten fra essentielle olier på SARC-CoV-2. I dette studie diskuteres essentielle oliers rolle i forebyggelse og behandling af COVID-19. En diskussion om mulige bivirkninger forbundet med EO’er samt påstanden om anticorona, som kommer fra producenter af EO’er. Baseret på den nuværende viden kan en kemo-urtemedicin (EO) og en kombination af lægemidler være en effektiv måde at bekæmpe denne virale pandemi.

Se studiet her