Fordele ved Blue Light Briller

I løbet af det sidste årti er vores forbrug af digitale skærme steget markant. Alle har adgang til en telefon eller en computer disse dage, og det resulterer i, at vi bliver udsat for blåt lys i længere perioder på dagen. 

 

Blåt lys kommer primært fra solen, men vores elektroniske skærme udsender også blåt lys i mindre doser, som kan påvirke vores helbred i det lange løb. 

Hvad er blåt lys?

Som du nok har hørt fra fysiktimen, så er blåt lys en del af det synlige spektrum. Det synlige spektrum er det lys, som mennesker er i stand til at opfange med deres øjne modsat ikke-synligt lys, som består af lys i det ultraviolette område (UV-lys) og lys i det infrarøde område (IR-lys). 

 

Det synlige lys har bølgelængderne 380-780 nm(nanometer), hvor det blå lys befinder sig mellem 380 og 500 nm og kendetegnes også som synligt højenergilys (HEV). Især det blåviolette lys med bølgelængder mellem 380 og 440 nm betragtes som skadeligt og er formentlig en af årsagerne til fotoretinitis, dvs. en beskadigelse af nethinden som følge af indfaldende højenergilys.

Hvorfor blue light briller? 

Blue light briller er oplagt til dem der bruger en masse tid foran en skærm, om det så er derhjemme eller på arbejde, da de er med til at beskytte øjenene mod det skadelig blå lys. Man kan opleve følgende fordele ved brug af blue light briller:

Bedre søvn

Når vi bliver udsat for lys – især blåt lys – så begynder vores melatonin produktion at gå ned. Det gør at vi er mere vågne og har svært ved at falde i søvn. Det er perfekt om morgenen, når vi skal stå op, men om aftenen er det et problem, og derfor anbefales det, at man ikke bruger tid foran skærmen før man går i seng. 

 

Da blue light briller reducerer mængden af blåt lys vi bliver udsat for, så bliver det nemmere at falde i søvn, da kroppens melatonin produktion ikke vil blive påvirket af blåt lys. 

Mindre ubehag i øjnene

Stort forbrug af digitale skærme kan forårsage ømme og trætte øjne, dette kaldes også computer vision syndrome. Med blue light briller kan du filtrere store mængder af blåt lys der er med til at skabe irritation og tørre øjne. 

Her kan du købe blue light briller, solbriller, og læsebriller i styrkerne fra +0 til +3.5.