Innovativ sundhed: Derfor skal du overveje intermittent fasting

Fasting er noget som mange har brugt i århundrede, men en tendens som flere nu har taget til dig. Det har eksisteret i hundreder af år som en del af religiøse overbevisninger og ceremonier, brugt til politiske udsagn, medicinske procedurer og som en del af terapi under visse medicinske tilstande.

Det er altså udbredt at afholde sig fra mad eller drikke i en bestemt periode. Men hvorfor er det gået hen og blevet så populært nu, udenfor overnævnte kredse?

Intermittent faste

I løbet af de sidste par år har intermittent faste fået mere popularitet hos atleter, ivrige sportsfolk og dem, der bare ønsker at forbedre deres vægt.

Intermitterende faste er langt fra de traditionelle 24-timers eller længere faste, som nogle individer sætter sig igennem. Med intermitterende faste begrænser du dit madindtag til et bestemt ”fodringsvindue”, som normalt kun er seks til otte timer.

For eksempel begrænser du dig fra at spise fra kl. 18-10. Dermed har du altså dit første måltid kl. 10 og indtager sunde fødevarer flere gange indtil kl. 18.

Du kan dog stadig godt tage nogle af dine kosttilskud samtidig. Klik her for mere information om, hvorvidt du eksempelvis kan tage CBD under intermittent fasting.

Hvad sker der nøjagtigt i den intermittent faste?

Det at spise forårsager en stigning i insulinniveauet. I løbet af kort tid efter falder dine insulinniveauer, hvilket gør det til et optimalt miljø at forbrænde noget kropsfedt.

Derfor er intermittent faste især gavnlig til forebyggelse af type 2-diabetes. Det forbedrer insulinresistens, hjælper med at reducere blodsukkerniveauet og kan beskytte mod nyreskader.

Intermitterende faste kan få humant væksthormon til at stige markant, hvilket er det hormon der blandt andet søger for fedtforbrænding. Det aktiverer også den cellulære reparationsproces, der inkluderer fjernelse af affald fra dine celler.

Intermitterende faste har vist sig at forbedre din hjertesundhed ved at forbedre blodtryk, LDL og total kolesterol, triglycerider og betændelse, der påvirker hjertet. Derfor kan intermittent faste altså have mange fordele

Husk at drikke masser af vand og søvn

Når du faster at det vigtigt at holde dig selv hydreret og at få rigeligt med søvn. Det kræver en ekstra indsats af dig at faste, og det er derfor en god idé ikke at overanstrenge dig for meget. Sørg derfor for at får godt med gennem dagen. Husk at du skal drikke mere vand, hvis du træner, da du ellers kan blive dehydreret.

Undervurder heller ikke hvor vigtig det det er at sove godt igennem om natten. Sørg for at få omkring 8 timers søvn, så du føler dig veludhvilet og klar til at komme igennem dagen. Hvis du har fået tilstrækkeligt med søvn, er det også nemmere at lade være mere at spise, på specifikke tidspunkter af dagen.