Investér i fremtidens plejehjem og få højt afkast

Måske skal du se bo i et en dag – men indtil da, så kan fremtidens plejehjem, eller seniorboliger, være en investeringsmulighed.

 

Flere danske ejendomsinvesteringsvirksomheder tilbyder lige nu prospekter, hvor du som mulig investor med mere end 750.000 kroner i kapital har mulighed for at medinvestere.

 

Der er tre årsager til, at du kan overveje investering i seniorboliger:

 

  1. Danmark får flere ældre. De store generationer i årtierne efter anden verdenskrig er på vej på pension. Mange ønsker i Danmark at bo i eget hjem frem for at komme på plejehjem. Derfor forventer man, at efterspørgslen efter seniorboliger frem for plejehjem siger, men det nuværende udbud kan ikke dække det. Du køber dig altså ind i det, man også kalder en mega-trend.
  2. Ældre er enormt stabile lejere. Når du investerer i et ejendomsprospekt kan du tjene penge ved køb og salg af boliger. Men andre prospekter lægger op til at beholde din investering i længere tid for på denne måde at tjene penge via løbende betalinger af huslejen. Her er det ældre segment fantastisk at arbejde med, da de er stabile lejere over mange år. Hvor man tidligt i livet flytter ofte – måske ny kæreste, nyt arbejde, børn – er der typisk færre udskiftninger af boliger senere i livet.
  3. Ejendomsinvestering kan være et godt supplement til investering i aktier og obligationer. Aktier er volatile og kan gå hurtigt op og hurtigt ned, mens ejendomsinvestering er for dig med en god og lang tidshorisont, der gerne vil sove godt om natten. De to investeringstyper ses ofte i kombination med hinanden.

 

Hvis du ønsker at investere i seniorboliger som en del af din samlede investeringsportefølje, kan du kigge på selskaber som bl.a. Koncenton og Fundbricks.

 

Husk at det som regel er et krav, at du investerer for minimum 750.000 kroner. Det er dog ikke tilfældet ved nogle af de nyere virksomheder baseret på crowdfunding, herunder The Many (tidl. Brickshare) og Fundbricks. Her har du mulighed for at investere i ejendomsinvesteringsprojekter fra et mindre beløb og modtage en forholdsmæssig andel.