Klør det om natten? Tre ting det kan være

Mange oplever, at det begynder at klø forskellige steder på kroppen om aftenen og om natten. Der kan være flere årsager til, at denne kløe opstår.

Uanset hvad, der er grunden til, at det klør, er det meget ubehageligt. Det kan endda forstyrre søvnen, hvilket gør det hele endnu værre.

Hvis man ønsker at slippe af med kløe om natten, kan det være godt at identificere kilden til kløen. Det kan nemlig hjælpe en til at finde ud af, hvordan man kommer kløen til livs.

Kløe i hovedbunden

Hvis man oplever kløe i hovedbunden, kan det skyldes flere forskellige ting. Mange vil måske først tænke, at de har lus. Det er der også en sandsynlighed for, da lus smitter. Det er særligt børn eller personer i husstande med børn, der rammes af lus. Det skyldes, at der ofte er udbrud med lus i institutioner. Hvis man har lus, er der ikke andet at gøre end at kæmme håret og bruge en lusekur.

Der er også andre ting, der kan gøre, at hovedbunden klør. Det kan eksempelvis være tør hovedbund. Dette er der også en del mennesker, der lider af. Det kan være vanskeligt at komme af med tør hovedbund. Først og fremmest kan det hjælpe at bruge milde produkter til håret, så man ikke udtørrer hovedbunden.

Angrebet af fnat

Kløe om natten kan også skyldes fnat. Fnat er en mide, der graver gange i huden. Fnatmiderne lægger også æg og formere sig på den måde. Det er en meget ubehagelig kløe, som opstår, hvis man er ramt af Fnat.

Der opstår udslæt på huden, når man er ramt af fnat. Det er rødt, og der kan være små sår. Hvis man er i tvivl, om man har fnat, kan man se på disse fnat billeder for at få en ide om, hvordan udslettet ser ud.

Fnat overføres fra en person til en anden ved tæt kontakt. De kan eksempelvis overføres ved, at man sover med en anden persons dyne. Der findes heldigvis god behandling mod fnat. Der er altså hjælp at hente, hvis man er ramt af fnat.

Tør hud eller hudeksem

Tør hud eller hudeksem er andre årsager til, at huden måske klør om natten. Den rette behandling til huden kan gøre, at kløen forsvinder.

Hvis man lider af tør hud, er det vigtigt, at man sørger for at fugte huden godt hver dag. Det kan være med en god og fed creme.