Så stor en effekt har naturen på dig

Det moderne menneske tilbringer meget af sin tid enten indenfor, eller inde midt i en by. Det har været en del af vores udvikling, at vi er nået til det punkt, men vi er stadig stærkt afhængige af naturen. Hvad er det egentlig ved det grønne, som er så vigtigt for os?

Naturens ro

Der findes ingen ro, der kan sammenlignes med den ro, vi oplever, når vi er omgivet af planter og frisk luft. Uanset om det er en gåtur i skoven eller blot at sidde i haven, vil det altid være en helt anden oplevelse end at gå en tur inde i byen eller at sidde inde i sofaen. Det er ro, det er fred, og det er stilhed. Vi er designet til at kunne håndtere de sanseindtryk, vi får i naturen, og det eneste, man bliver overvældet af, er den skønhed, man bliver vidne til.

Mennesker er afhængige af den

Mennesker har altid været afhængig af naturen, selvom den aldrig har været afhængig af os. Vi har udviklet vores samfund meget hurtigere, end vi har udviklet os selv, så vores kroppe og sind er slet ikke indrettet til det væld af oplysninger og sanseindtryk, som vi får i løbet af en dag. Læs mere om dette hos Land og Liv.

Frisk luft er vigtigt for os

Vi er skabt af naturen, så det giver kun mening, at det er der, vi finder tryghed. Hjernen frigør mange gode hormoner og kemikalier, når vi er omgivet af det grønne, og det kan have en vigtig rolle i at holde os sunde og raske. Derudover er det sundt, fordi solen frigør vitamin D i vores hud, og fordi fysisk aktivitet ofte er involveret i at være udenfor. Frisk luft, sol og bevægelse er alle vigtige punkter i den sunde livsstil. I naturen bliver sindet klarere, og man kan ånde ud.

Grønt er sundt

Grønt er sundt, og det handler altså ikke kun om grøntsager. Naturen er sund for os, og man kan finde mange eksempler på mennesker, der føler sig mere hele i skoven end i et kontor. Når vi står midt i ingenting, kan det føles som om, at man trækker vejret på en helt anden måde, og det er simpelthen fordi, det er meningen, at vi skal være en del af den verden. Kort sagt; naturen er utrolig sund og vigtig for dig; husk at opsøge den.