Shop godt, grønt og genbrug – det er fremtiden

Flere danske modevirksomheder er begyndt at bruge miljøvenlige og genanvendte materialer. Det er en positiv udvikling i retning af en grønnere fremtid med mindre spild. Der er desværre stadig meget ’fast fashion’ på markedet. Det gælder både tøj, sko og tasker.

Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor og hvordan du kan blive bedre til at shoppe mode med omtanke.

Kvalitet over kvantitet

Vi kan alle sammen nikke genkendende til, at lave priser lokker. Der er ganske enkelt en særlig tilfredsstillelse i at gøre en god handel. Det er tilfældet uanset, om du er på SU eller har et højtbetalt job.

I forbindelse med tilbud sker det dog ofte, at vi køber mere uden at behøve det. Man bliver let fanget af deals som f.eks. ”køb fire par strømper og få det femte par gratis”. Så glemmer man pludselig, at man kun behøvede et enkelt par.

Der skal en mental ændring til, hvor vi sætter kvalitet over kvantitet. Mange producenter af tøj, sko og tasker sælger bevidst varer i lav kvalitet. Hvis prisen også er lav, er mange forbrugere okay med, at taskens levetid er kort. For man kan jo altid smide den ud og købe en ny.

Shop og reshop

Vi må i højere grad tænke langsigtet, hvis vi skal beskytte vores udsatte klima. Det kan bl.a. gøres ved at betale en fair pris for et produkt, der holder i mange år. Men hvad er så prisen? Ja, det er sandt, at bæredygtige produkter koster mere. Men her er det vigtigt at tænke langsigtet.

Lad os sige, at du investerer i en god, slidstærk pusletaske. Når du ikke længere har brug for den, er den stadig i god stand. Så du behøver ikke kassere den. I stedet sælger du den fine pusletaske videre.

Der findes allerede rigtig mange gode platforme for videresalg af både tøj, tasker og elektronik. Du skal indimellem lægge lidt tid i det, men det er det hele værd. Udover at du får penge retur på kontoen, giver du tingene nyt liv. Samtidig hjælper du andre til at gøre en god deal. Det er en win-win situation!