Sørg for sunde tænder, så du kan have dem i lang tid

Hvis du skal have dine tænder i rigtig lang tid og ikke skal betale i dyre domme for at få nye proteser eller gå med gebis i en tidlig alder, så skal du passe på dine tænder. Dette gøres på mange måder og gerne en kombination af dem alle sammen, så holder dine tænder allerlængst.

Der er ingen af os der er interesseret i at miste vores tænder, og passer vi godt på dem hele livet, ender vi også i sidste ende med at have sparet penge og besvær.

Hold en god mundhygiejne

Med god mundhygiejne kommer man længest. Det hele starter med at ikke at spise og drikke sukkerholdigt mad og drikke, der sætter sig i tænderne og ætser emaljen væk. Men der vil dog altid sætte sig noget imellem tænderne når du går igennem en hel dag og indtager diverse måltider og drikkevare. Her er det vigtigt, at du får børstet dine tænder godt og grundigt (bemærk: ikke nødvendigvis hårdt) og samtidig også bruger tandtråd der, hvor tandbørsten ikke kan nå ind.

Går du op i disse to ting er du nået så langt, som du selv kan i forhold til at holde dine tænder rene og fri for diverse skadelige bakterier. Du kan dog ikke gør det hele alene, ger er du nødt til også at gå til tandlægen regelmæssigt for at få renset dine tænder.

Tandrensning fjerner diverse urenheder du ikke selv kan nå

Ikke nok med, at tandbørstning og tandtråd er vigtigt for at holde bakterierne væk fra tænderne, så er en regelmæssig tandrensning også en utrolig god ting.

Med en almindelig rutinemæssig tandrensning ved tandlægen, får du fjernet plak, tandsten og misfarvninger på dine tænder. På denne måde får du forebygget diverse tandkødsbetændelser og caries.

Får du ikke rutinemæssig tandrensning ved en autoriseret tandlæge risikere du, at dine belægninger bliver fyldt med plak, som senere går hen og bliver til tandsten. Denne tandsten er en ru belægning, som i sidste ende giver tandkødsbetændelse samt paradentose. I yderste tilfælde går du altså hen og mister tænderne, hvis de ikke regelmæssigt bliver tjekket efter.