Styrk dit helbred med bambusundertøj

Trusser, underbukser, underhylere, underhakker – kært barn har rigtig mange navne. Uanset hvad man kalder det, er det uden tvivl noget, langt størstedelen er bekendt med og bruger hver eneste dag. Af denne grund er det altså også meget vigtigt, at man har helt styr på, hvilke der passer til dig og din krop. De fleste kender nok de klassiske bomuldsunderbukser, eller måske silke, polyester eller noget helt fjerde. De færreste tænker dog over, at underbukser sidder på et meget følsomt område, som nemt kan få infektioner og andet ubehageligt, hvis man ikke passer på. Det er derfor utrolig vigtigt at vælge undertøj i god kvalitet, og meget gerne økologisk undertøj, så du ikke udsætter dit følsomme intime område for unødvendige kemikalier. Et af de helt store og populære valg er bambus trusser, der efterhånden er begyndt at blive fast sortiment i manges undertøjsskuffer. Herunder kan du læse, hvorfor bambus undertøj er ved at overtage undertøjsmarkedet.

Bambus er åndbart

Udover, at bambus for det meste er naturligt økologisk, da det ikke kræver hverken kunstgødning eller pesticider for at gro vildt, er der også en lang række andre gode kvaliteter ved materialet. Bambus er, ligesom bomuld, et meget åndbart materiale, hvilket passer særligt godt til undertøj. Derudover er det også temperaturregulerende, hvilket du vil glæde dig over på både varme og kolde dage, hvor du altid vil være den perfekte temperatur.

 

Bambus er derudover også ekstremt blødt, og alt efter trådtætheden på stoffet, kan det føles lige så blødt og skinnende som ren silke. Du skal derfor aldrig bekymre dig om kradsende og irriterende undertøj igen.

Bambus er antibakterielt

Endnu en anden fænomenal egenskab ved bambus er, at det er naturligt antibakterielt. Fibrene i bambus indeholder en række stoffer der sørger for at holde uvelkomne organismer væk, så du uden bekymringer kan fortsætte med dine daglige gøremål. Det er naturligvis vigtigt at pleje sine bambusprodukter ordentligt for at beholde denne fantastiske egenskab, så du skal derfor sørge for at anvende enzymfrit vaskemiddel, der bevarer materialets skønne kvaliteter. Du kan også uden problemer anvende sæbebær eller vakseæg til dit bambusundertøj.

Bambus er godt for klimaet

I modsætning til mange af de produkter på markedet der produceres af råolie, for eksempel polyester eller akryl, er bambus et 100% naturligt materiale, der kræver minimale ressourcer for at gro. Som nævnt før kræver det ikke pesticider eller kunstgødning, hvilket gør det meste bambus helt økologisk, men det kræver faktisk heller ikke særlig meget vand før det trives. Bambus vokser også helt utrolig hurtigt, nogle typer helt op til 4 cm i timen, hvilket gør det til et utrolig godt alternativ til stoffer lavet af træfibre, hvor træerne er flere år om at vokse sig store. Alt i alt er bambus fremtidens materiale, og det er klart værd at holde øje med.