Sund alderdom: Når man skal flytte ind på et plejehjem

Skal din mor eller far flytte ind på et plejehjem? Det kan være en svær tid for hele familien. Men der er nogle ting man kan gøre, som hjælper processen for din mor eller far. Der er jo masser af praktiske ting, der skal ordnes og det kan være en forvirrende tid for alle, der er med i processen.

Det kan dog også være en spændende tid, fordi din mor eller far bliver mere selvstændig afhængigt af hvilken situation, der er tale om. Lige meget hvad omstændighederne er, så er der vigtige ting at huske og overveje. Og det hele bliver lidt nemmere, når vedkommende ikke er alene om det.

Praktiske ting

Der er masser af ting, som skal sælges og sorteres igennem. Udover de små ting så skal boligen nok også sælges, medmindre den skal gives videre til familien. Hvis vedkommende ikke kan køre mere, så skal bilen også ud.

Med bilen kunne det være, at vedkommende har brug for hjælp med omregistrering. Omregistrering er vigtig, fordi ens bil skal omregistreres, når man sælger den videre til anden hånd. Ellers forbliver ansvaret for bilen hos din mor eller far. Dette inkluderer alle udgifter, der følger med i det at eje en bil.

Hvis man dog får udgifter, så kan man bare tale med skat om situationen og så slipper man for ansvaret.

Forslag til fremtiden

Det kan være svært for vedkommende at tilpasse sig det nye miljø på plejehjemmet, men der er nogle ting, som man kan gøre, der også hjælper med tilpasningen. En ny hobby kan for eksempel gøre en stor forskel.

Når man bliver ældre, så er det godt at komme i gang med at lave motion. Hvis man allerede spiller for eksempel badminton, så kunne man måske prøve gymnastik. Når man kæmper med demens eller alzheimers, kan man minimere sygdommens hastighed ved at være aktiv.

Hvis man er frisk, så er det stadig en god idé at være aktiv, for det hjælper med at forhindre hjernesygdomme. Der er masser af idrætsforeninger med gymnastik programmer lavet til ældre menneske og deres behov. DGI gymnastik er et af stederne med masser af muligheder for hele familien.

Alt i alt er det ikke altid sjovt at skulle flytte ind på et plejehjem. Men hvis man har hjælp med de praktiske ting og gør den ny tid i livet til noget sjovt, så bliver det ikke noget, som man skal være bange for.