Superplanten der er forbundet med vores krop og sind

I det moderne samfund er mennesket i mere eller mindre grad ude af kontakt med moderjord. Vi er ofte gemt bag fire vægge og en til to skærme foran hovedet, det meste af tiden. Moderne teknologi fortsætter dog med at bekræfte det tætte forhold vi har til naturen og moder jord.

I 1980’erne opdagede en gruppe israelske forskere en utrolig forbindelse imellem menneskekroppen og en plante, der længe har været udskældt.

Det viser sig, at vi alle går rundt med millioner af cannabis receptorer i hjernen og i kroppen. Det er et medfødt system som påvirker alle områder af vores fysiologiske og psykiske helbred. Det tætte forhold betyder at cannabis indtaget udefra aktiverer vores egne cannabis receptorer – hvad der så sker er nok den vigtigste opdagelse der nogensinde er foretaget i vores tid.

Livsvigtige og lykkelige Cannabinoider

Dette system som kaldes for det Endocannabinoide System i kroppen, og Exogene Cannabinoide System i hampeplanten, har flere funktioner. Dets hovedformål er i princippet det samme; at holde organismen sund. Cannabinoider er cannabis receptorer. På det fysiologiske plan, regulerer de kroppens pH-balance, eller homeostase.  Hamp reparerer DNA og genopretter døde celler (nekrose). Cannabinoider i hjernen regulerer stress, søvn, appetit og humør, mm. Cannabinoider genopretter cellekommunikation og udløser en molekyle forskere kalder for Anandamide. Fra Sanskrit betyder det ”Bliss”, ”Lykke”, ”Eufori”. Forskning bekræfter nu, at de glædeshormoner vi udløser f.eks. i forbindelse med fysisk aktivitet ikke er endorfiner (da de ikke bryder blod-hjerne barrieren) men Anandamide, og dermed cannabinoider.

Forholdet imellem mennesker og hampeplanten afspejler derfor langt mere end et sundt liv, men også meningen med livet – at leve livet i fuld glæde og ultimativ lykke. På trods af den øgede velstand vi har på jorden i dag, er dette noget der mangler hos rigtig mange, da lykken aldrig kommer udefra men indefra.

 

I Holland har de 20 års erfaring med at producere industrihamp til bygning af hele huse og en lang række andre materialer, såsom bilindustrien. Man anvender kun fibrene til byggematerialer, hvorfor blade, blomst og frø var et restmateriale som ikke blev udnyttet, på trods af dets store potentiale. Sådan startede Sana Hemp Juice i 2015 som et innovativt eksperiment.

Ved hjælp af moderne teknologi, har Sana Hemp Juice skabt et unikt produkt som tilbyder noget verden ikke har set før – raw koldpresset hamp juice i en kapsel, som løs pulver, eller på pipetteflaske. Den frosne juice bliver frysetørret til pulver for at bibeholde alle indholdsstoffer fra hampen – blandt andet Omega 3 & 6-syrer, vitaminer og mineraler og den unikke Cannabidiol-syre, CBD-A.

Produkterne er hurtigt absorberet i kroppen, idet kroppen hovedsageligt består af vand – en frysetørret juice pulver kapsel opløses omgående i vand – det samme sker i kroppen.

Produkterne forhandles i Danmark af SanaNordic. En virksomhed, der har påvirket mange menneskers liv allerede. SanaNordic ønsker at udbrede kendskabet til hamp som en fødevare og et kosttilskud som kan blive en del af menneskets hverdag, da dens potentielle fordele er enorme.