Forøg dit mentale og fysiske velvære med en af disse 3 behandlinger

Har du mentale eller fysiske udfordringer i din hverdag, hvad enten du kæmper med stress eller fysiske skader, eller nogen af de mange andre mentale og fysiske komplikationer der kan opstå, så er der hjælp at hente ved at benytte sig af en af de tre følgende behandlinger, som du finder her i artiklen. Læs med her for at finde information om de enkelte behandlinger, hvordan de virker, hvad man skal være opmærksom på, og meget andet.

Cryoterapi

De fleste kender nok til fænomenet med vinterbadning, hvor man bruger kolde temperaturer til effektivt at restituere kroppen. Det sammen princip gør sig gældende ved cryoterapi. Under behandling med cryoterapi bliver kroppen udsat for ekstremt kolde temperaturer helt ned til –130 grader. Det lyder måske ubehageligt, men kan sagtens sammenlignes med det at sidde i en sauna, hvor temperaturerne dog i modsætning til cryoterapi er meget varme. Man kan således sagtens modtage cryoterapi uden at føle smerte eller ubehag. Cryoterapi kan foregå i en saunaboks der er bygget til formålet, hvor man stående bliver udsat for de kolde temperaturer over hele kroppen, men cryoterapi kan også påføres lokalt.

Cryoterapi kan afhjælpe en lang række komplikationer, og er især effektivt til at restituere kroppen, da de kolde temperaturer kroppens udsættes for gør, at affaldsstofferne i blodet filtreres fra. Dertil forøges antallet af blode hvidlegemer, hvilket er godt for immunforsvaret.

Lysterapi

Behandling med rødt lys er kendt som ATP-booster, og er især effektivt til at booste ATP-produktionen, som har en positiv og gavnlig effekt på din energi, og dermed din performance. Der er lysterapi for dem er sportsudøvere, og som har behov for de ekstra procenter, eller bare for dem som går og mangler energi i hverdagen. Behandlingen kan sammenlignes med det at opholde sig i solen, som vi alle ved også giver fornyet energi, men kommer dog uden de farlige strålinger som man udsættes for i solen.

Derudover afhjælper lysterapi betændelsestilstande og sørger for en hurtigere sårheling. Lysterapien kan også have positivt effekt på søvnmangel og søvnmønstre, og være medvirkende til at formindste stresssymptomer.

Massage

Massage er en effektiv behandling mod en lang række mentale og især fysiske komplikationer. Massagen i sig selv medvirker til forøget og psykisk velvære, ligesom nogle mener at massage medvirker til hurtigere restitution af træt og slidt muskelvæv. Behandlingen anvendes især ved anspændthed, muskelskader og lignende komplikationer, og kan derfor både lindre de fysiske komplikationer, men også de mentale komplikationer, såsom anspændthed som kommer af stress. En massage kan dertil virke afslappende, noget som også har positiv effekt på mentale komplikationer som stress.

Hvor får man behandlinger med cryoterapi, lysbehandling og massage

De fleste behandlinger med cryoterapi, lysbehandling og massage foregår ved en behandler, som oftest på en klinik, eller hos en behandler privat. Der er dog også mulighed for at få disse behandlinger direkte til sin hoveddør. Et anbefalet bud på en af disse muligheder, er muligheden for at anskaffe sig en lysterapilampe til hjemmet. De findes i flere størrelser, og kan derfor nemt tages frem og gemmes af vejen igen. Med en lysterapilampe derhjemme kan du altså behandle dig selv helt efter behov, og præcis når du har lyst.