Sådan kan du sove bedre

Alle mennesker vil gerne sove bedre, men det er desværre meget sværere, end det lyder. Søvn er utroligt vigtigt for os, for vores krop og for vores hjerne, men det er ikke altid, at man kan få alle dele til at arbejde sammen, når det gælder om at falde i søvn. Når man står i den situation, hvordan skal man så opretholde en soverutine?

Vær aktiv

Noget af det, der hjælper på at sove bedre er faktisk at være træt, når man går i seng. Denne artikel omkring søvnhygiejne siger, at fysisk bevægelse leder til et større behov for søvn, fordi din krop rent faktisk har brug for at slappe af. Det giver alt sammen mening; under søvnen slapper dine muskler af på den måde, som de ikke gør, når du er vågen. Du sover bedre, når du har reelt brug for det, end hvis du gør det, fordi du burde.

Gå op i sengetider

Derudover kan sengetider hjælpe rigtig meget. Hvis du ikke har et tidspunkt, du går i seng på hver dag, så er det anbefalet at du får det. Selvfølgelig kan du ikke holde det hver evig eneste dag, men det er en god idé at lade det blive normen. Med tiden vil du automatisk føle dig træt på det tidspunkt, og du vil nemt kunne falde i søvn. Det hjælper endnu mere, hvis du har et fast tidspunkt at stå op på hver dag. Du kan også danne en bestemt rutine, du udfører, inden du går i seng, så din krop og hjerne er endnu mere klar til at gå i seng, så du kan sove bedre.

Overvej, hvad du indtager

Dit indtag af mad og drikke kan faktisk også gøre en forskel. En sund kost er bedre for din søvn end en usund kost, og du sover bedre, når du drikker vand, end når du har drukket alkohol. Man kan godt kalde det for en vanesag. Heldigvis tager det kun 21 dage at ændre eller at danne en vane, så hvis du har 21 dages viljestyrke, kan du skabe nye normer for dig selv.

Oplev forskellen

Du kan altid afprøve forskellige teknikker og se, hvad der virker for dig. Det kan være forskelligt fra person til person; ikke så meget, hvad der virker, men hvad de selv kan opretholde. Du ved bedst selv, hvad du nemmest kan ændre for at sove bedre, og så handler det bare om at holde fast i det, indtil du en dag gør det helt af dig selv.